Magazine

Tinder begint met muntsysteem in de app

Tinder introduceert binnenkort een virtuele munt waarmee je binnen de app allerlei extra’s kan kopen, meldt Bloomberg. Zo wil de populaire datingapp zijn ervaring interessanter maken. De nieuwe functie wordt later deze maand in Australië getest, omdat het land volgens Tinder representatief is van leden over de hele wereld.

 

Munten verdienen en spenderen

 

Je kan de munten verdienen door actief te zijn op Tinder en je profiel up-to-date te houden. Ze kunnen ook met gewoon geld worden gekocht.

 

De munten kunnen vervolgens worden gebruikt om het profiel van een gebruiker te verbeteren door Tinder-voordelen te kopen, zoals Super Likes of Boosts. Daarnaast kan je dan ook zien wie jou al naar rechts geswipet heeft. Allemaal middelen die de kansen op het vinden van een goede match vergroten. Middelen die normaal gesproken alleen te verkrijgen zijn als je een premium-abonnement afsluit.

 

Betrokkenheid

 

Door de introductie van de virtuele munt hoopt Tinder de betrokkenheid van gebruikers te vergroten. En het is voor moederbedrijf Match.com natuurlijk een manier om nog meer geld te verdienen aan de datingapp, die met miljoenen downloads per maand de populairste datingapp ter wereld is.

 

Test

 

Tinder testte de valuta-functie afgelopen voorjaar in kleine markten en werd aangemoedigd door de resultaten. Het bedrijf rolt de virtuele valuta als eerste uit in Australië, omdat het een markt is die representatief is voor het wereldwijde ledenbestand van het bedrijf, aldus een woordvoerder. Wanneer de functie bij ons actief wordt, is niet bekend.

Laatste reacties