Magazine

Tip: incognito op Tinder

Datingapp Tinder introduceert regelmatig nieuwe functies die de doorgewinterde swiper zullen bekoren. Een daarvan is de zogenaamde incognitomodus. Deze zorgt ervoor dat jouw Tinder-profiel in beginsel onzichtbaar is, terwijl jij naar hartelust kan swipen langs potentiële dates. Anderen krijgen jou pas te zien als je hen hebt geliket. Een heel handige functie, die helaas niet gratis is.



 

Wat is de incognitomodus?

 

Met de incognitomodus van Tinder kan je de app met meer privacy gebruiken. Wanneer ingeschakeld, wordt het profiel van een persoon niet aanbevolen aan iemand die niet eerst naar rechts heeft geswipet. Dit betekent dat je alleen zichtbaar bent voor degenen die je hebt “goedgekeurd”, waardoor je beter kan personaliseren door wie je wordt gezien.

 

De functie is prettig voor wie dingen in zijn eigen tempo wil doen zonder aan iedereen in de app te worden aanbevolen. Ook handig als je nog in de datingfase zit, maar je Tinder-profiel nog niet direct gedag wilt zeggen.

 

De incognitomodus wordt gezien als een grote stap voorwaarts voor de veiligheid van Tinder-gebruikers.

 

Alleen betalend

 

Het enige grote nadeel van de incognitomodus van Tinder is dat deze niet voor iedereen beschikbaar is – alleen Tinder Plus-, Gold- en Premium-abonnees kunnen er gebruik van maken. Hoewel het logisch is om de beste functies van de app te reserveren voor zijn premium-abonnees, is het jammer dat een belangrijke veiligheidsfunctie als de incognitomodus alleen beschikbaar is voor gebruikers die betalen.

 

Maar je kon toch ook al gratis je profiel verbergen? Dat klopt, maar dat is niet hetzelfde als deze functie. Met de gratis variant verschijn je bij niemand meer in beeld. Dan valt er dus helemaal niks meer te swipen en te matchen, laat staan te daten.

 

Hoe gebruik je de incognitomodus?

 

Als je Tinder Plus, Gold of Premium hebt, is het eenvoudig om de functie in te schakelen. Open de app, selecteer je profiel en ga naar het instellingenmenu. Blader naar beneden tot je het tabblad vindt met de tekst Ga incognito onder de kop Mijn zichtbaarheid en selecteer het. Je ziet een pop-up waarin je wordt gevraagd te bevestigen dat je de modus wilt gebruiken, dus bevestig dat je dat doet.

 

 

Blokkeren

 

Tinder kwam recent met nog een handige functie, die meteen voor iedereen beschikbaar is. Je kan namelijk ook profielen blokkeren die in je feed verschijnen. Het is een gemakkelijke manier om te voorkomen dat een baas of een ex jou tegenkomt.

 

 

Bron: Tinder
 

Laatste reacties