Magazine

Tip: groepsvideogesprekken voeren met WhatsApp

Hoewel we met WhatsApp vooral tekst- of spraakberichten naar elkaar sturen, is de app ook uitermate geschikt voor videogesprekken. De ideale manier om familie en vrienden dicht bij je te hebben in tijden waarin dat door corona wat moeilijker is. Je kan met WhatsApp niet alleen één-op-één videobellen, maar ook met meerdere mensen tegelijk (maximaal acht personen). In dit artikel leggen we je uit op welke manieren je zo’n groepsvideogesprek op WhatsApp tot stand brengt.

  

Via een WhatsApp-groep

 

De eerste manier is een WhatsApp-videogesprek starten vanuit een bestaande chatgroep. In dat geval open je de groep en tik je rechtsboven op het video-icoon. Het gesprek begint nu en het is afwachten wie er uit de groep allemaal opnemen. Zoals al gezegd kunnen dat maximaal acht personen zijn.

 

Via Gesprekken

 

Tik in het menu onderaan op Gesprekken en vervolgens op het plusje rechtsboven. Tik vervolgens op Nieuw groepsgesprek, waarna je personen aan het gesprek kan toevoegen. Tik tot slot op het video-icoontje om het videogesprek te starten.

 

Via een individueel gesprek

 

Tot slot kan je ook een groepsvideogesprek starten vanuit een individueel gesprek. Open daartoe het gesprek met de gewenste persoon en tik op het video-icoontje. Als diegene heeft opgenomen, tik je op Voeg deelnemer toe en zo kan je de personen selecteren die je ook aan het gesprek wilt laten deelnemen.

 

Wil je videogesprekken voeren met meer dan acht personen tegelijk, gebruik dan bijvoorbeeld Google Meet, Facebook Messenger Rooms of ZOOM.

Laatste reacties