Magazine

Instagram laat je posts binnenkort alleen delen met ‘goede vrienden’

Instagram komt binnenkort met een felbegeerde functionaliteit: posts delen met alleen ‘goede vrienden’. Dat bevestigt Instagram-moederbedrijf Meta aan nieuwssite TechCrunch. Op die manier wil het bedrijf Instagram weer persoonlijker maken, iets wat het ook al probeerde met de optie notities. De Close Friends-optie wordt momenteel in enkele landen getest, maar Instagram wil niet zeggen welke.Wat behelst de functie precies? Voordat je iets plaatst krijg je de keuze om dit te doen naar ‘iedereen’ of alleen naar je ‘goede vrienden’. Je kan onbeperkt volgers toevoegen aan die ‘goede vrienden’. De functie werd onder anderen gespot door iemand uit het Verenigd Koninkrijk, die onderstaande screenshot maakte.

 

 

Op deze manier ben je niet langer genoodzaakt om een apart Instagram-account te maken voor goede vrienden. Net als op Facebook kan je voortaan zelf bepalen wie wat te zien krijgt.

 

Helemaal nieuw is de ‘goede vrienden’-optie op Instagram niet. De app heeft al sinds 2018 een optie om zo’n eigen privélijst van ‘beste vrienden’ in te stellen bij het delen van een verhaal (Stories) en sinds kort ook bij een notitie (Notes).

 

Instagram wil met de ‘goede vrienden’-optie voor posts het platform weer persoonlijker maken. De dagelijkse stroom aan content bevat steeds meer posts van bekende personen en influencers, waardoor de drempel om iets te delen als een post ook steeds hoger wordt.

 

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de nieuwe optie bij ons actief zal zijn.
 

Laatste reacties