Magazine

Hoe toon je een Instagram Story aan slechts één vriend?

Soms heb je geen zin om je Instagram Story met Jan en alleman te delen. En heel soms wil je je verhaal slechts enkele personen of misschien zelfs maar aan één persoon tonen. Nu kan je je verhaal in dat laatste geval rechtstreeks naar iemand sturen via Instagram Direct, zodat het bij de chatberichten van die persoon belandt. Wil je echter dat het als ‘gewone’ story verschijnt, dan zal je iets anders moeten doen. Je hebt dan in principe twee mogelijkheden.

  

Methode 1: verhaal verbergen

 

De meest logische optie is om je verhaal te verbergen voor personen die je zelf selecteert. In dit scenario verberg je het dus voor iedereen behalve die ene persoon.

 

Daartoe open je vanaf je profielpagina het menu rechtsboven. Vervolgens ga je naar: Instellingen > Privacy > Verhaal > Verhaal verbergen voor. Je geraakt hier trouwens ook door bij het plaatsen van een nieuw verhaal op het tandwieltje linksboven te tikken.

 

 

In het volgende scherm kan je alle personen selecteren voor wie je verhaal (of verhalen) verborgen moeten blijven. Zij zullen daarvan niet op de hoogte worden gebracht. Deze instelling geldt zowel voor je actieve verhalen als voor toekomstige, tenzij je weer personen uit de lijst verwijdert.

 

Helaas is het niet mogelijk om een hele rits personen tegelijk te selecteren, of om juist alleen personen te selecteren die het verhaal mogen zien. Je zal dus alle volgers die je verhaal niet mogen zien afzonderlijk moeten selecteren, wat een behoorlijke klus kan zijn als je veel volgers hebt.

 

Heb je een publiek profiel? Houd er dan bovendien rekening mee dat je verhalen zichtbaar zijn voor niet-volgers. Vind je dat niet wenselijk, scherm je profiel dan af door de privéstatus te activeren (zie: Instellingen > Privacy > Accountprivacy).

 

Zijn er alleen specifieke niet-volgers voor wie je jouw verhaal wilt verbergen, ga dan naar de profielpagina van zo’n persoon, tik rechtsboven op de drie puntjes en vervolgens op Je verhaal verbergen.

 

 

Methode 2: ‘Beste vrienden’-lijst

 

De tweede optie is om je verhaal alleen te tonen aan mensen uit je lijst ‘Beste vrienden’. Deze vind je bij de instellingen van je verhaal, of in het hoofdmenu bij ‘Goede vrienden’. Het publiceren van je verhaal werkt verder hetzelfde als normaal, behalve dat je het moet delen met ‘Alleen beste vrienden’.

 

 

Deze methode werkt mogelijk een stuk sneller dan de methode 1, aangezien je alleen maar de persoon of personen hoeft te selecteren aan wie jij je verhaal wilt tonen.

 

Nadeel is wel dat je verhaal in een groene cirkel verschijnt in plaats van de reguliere rode. De betreffende persoon of personen kunnen dus zien dat ze in jouw ‘Beste vrienden’-lijst zitten. Vind je dat onwenselijk, dan zal je toch echt methode 1 moeten toepassen.

Laatste reacties