Magazine

Live video streamen op Facebook: zo doe je het

fblive-logoJe Facebook-vrienden laten meegenieten van wat je momenteel aan het doen bent, door middel van een live video-uitzending? Het kan met Facebook Live. Deze functionaliteit was tot voor kort voorbehouden aan artiesten, maar inmiddels kan ook de ‘gewone’ gebruiker naar hartelust streamen. Facebook gaat daarmee de concurrentie aan met livestreaming-app Periscope, van Twitter. Verschil met de live video’s van Twitter is dat die van Facebook niet na 24 uur verdwijnen. Je kan ze permanent opslaan. Dit alles geldt vooralsnog enkel voor iOS-gebruikers, al is er in de VS deze week een Android-versie van de nieuwe functionaliteit gelanceerd.

 

Livestreams prominenter in het nieuwsoverzicht

 

Facebook maakt werk van streaming. Live video’s zouden immers drie keer langer bekeken worden dan normale. Naast de lancering van Facebook Live voor Android heeft het bedrijf daarom een aanpassing doorgevoerd in het algoritme van het nieuwsoverzicht. Voortaan zorgt dat algoritme ervoor, dat live video’s voorrang krijgen als ze op dat moment ‘live’ zijn. Ze komen dus bovenaan in je nieuwsfeed te staan, waardoor je minder snel een live video zal missen. Achteraf een livestream terugkijken is immers lang niet zo leuk.

 

Zo gebruik je Facebook Live

 

Zin om je leven live uit te zenden op Facebook? Het is heel eenvoudig:

  • Open de Facebook-app op je iOS-apparaat en tik op ‘Waar denk je aan?’;
  • Tik op het icoontje van Live Video;
  • Voeg desgewenst een omschrijving toe aan je livestream;
  • Tik op ‘uitzending starten’ om te beginnen;
  • Je kan maximaal 30 minuten onafgebroken uitzenden.

 

fblive

Bron: Wired.com

 

Tijdens jouw ‘uitzending’ kan je zien hoeveel kijkers je hebt en wie dat zijn. Je vrienden kunnen live reageren op je ‘show’ en jij dan weer op hun commentaren. Ben je klaar, dan wordt je uitzending opgeslagen en zal die te vinden zijn op je tijdlijn, tenzij je de video verwijdert.

Laatste reacties