Magazine

Dreamscope: tover foto’s om in schilderijen

Update 28-5-2023: deze webapplicatie is niet meer beschikbaar.

 

Jouw foto omtoveren tot een schilderkunstwerk in de stijl van Van Gogh, Monet of Munch? Laat de ezel, penselen en Bob Ross-spalterkwast dan maar in de doos, want met Dreamscope is schilderen een kwestie van enkele muisklikken of vingertikken! De resultaten van deze vernuftige webapplicatie zijn soms verbluffend.

  

Zo werkt het

 

Dreamscope werkt heel simpel: open de site in je webbrowser, upload een foto vanop je apparaat en kies uit één van de tientallen schilderstijlen: landschap, portret, abstract, olieverf, cartoon, … Of misschien wel de specifieke stijl van een beroemde kunstschilder. Daarbij kan je desgewenst aangeven dat het schilderij de originele kleuren van de foto moet houden.

 

 

Binnen een minuut is je kiekje omgetoverd tot een waar kunstwerk dat haast niet van een echt schilderij te onderscheiden is. Minpuntje is het betrekkelijk kleine formaat van de afbeelding (maximaal 661 pixels in de breedte).

 

Alleen webapplicatie

 

Dreamscope heeft helaas geen (werkende) mobiele app, waardoor je dus aangewezen bent op enkel de webapplicatie. Maar je kan het resultaat direct opslaan of elders bekijken via een unieke URL, en zodoende alsnog gebruiken op bijvoorbeeld sociale media als Instagram.

 

Alternatieven

 

Wil je een gelijkaardige tool toch graag als app op je mobiele telefoon, dan kan je uitwijken naar bijvoorbeeld Prisma of Pikazo.

 

 

dreamscopeapp.com

Laatste reacties