Magazine

Van foto naar schilderij met de app Prisma

prisma3Net wanneer je denkt dat het opsmukken van je foto’s zijn limiet wel bereikt heeft, komt er een app die de filters van Instagram en talloze fotobewerkingsapps doet verbleken. Prisma is de naam van het speeltje dat momenteel de hitlijsten van de App Store bestormt (en daarin alleen Pokémon Go voor zich moet dulden). Picasso in your pocket, omschrijft TNW de vernuftige applicatie waarmee je je foto’s omtovert tot schilderijtjes waar de creaties van Pablo Picasso nauwelijks voor onderdoen. Momenteel enkel nog voor iOS, maar spoedig ook beschikbaar voor Android.

 

Artificial intelligence

 

Het omzetten van een foto in een aquarel of een stukje pop-art is niet nieuw, maar tot nu slaagden apps op dit gebied er niet om garant te staan voor mooie resultaten. Hoe anders is dat met Prisma. Deze levert resultaten waarbij het lijkt alsof er zich daadwerkelijk een kunstenaar op heeft uitgeleefd. Een alledaags plaatje verandert in een handomdraai in een impressionistisch kunstwerk. Het geheim? Prisma plaatst niet slechts een filter over de gekozen foto maar er wordt effectief een scan gemaakt. Met slimme software vanaf de server wordt de geselecteerde stijl vervolgens toegepast op de foto. Een knap staaltje artificial intelligence.

 

prisma2

 

Prisma werkt als de meeste foto-apps: kies een foto uit je filmrol en experimenteer met de beschikbare effecten. Ben je tevreden met het resultaat, dan kan je dit eenvoudig delen met de wereld via Instagram of Facebook. Ook kan je de Prisma creatie opslaan op je telefoon en op een andere manier delen of bijvoorbeeld afdrukken.

 

prisma

Op Mashable een verzameling selfies die dankzij Prisma in fraaie kunstwerkjes veranderen. Nog meer lichtende voorbeelden vind je op Bored Panda.

 

Prisma is gratis beschikbaar voor iOS en vanaf eind juli 2016 ook voor Android. Naar verluidt zijn er zelfs plannen om de app uit te breiden met de mogelijkheid om video’s te bewerken, waarmee er nog een enorme wereld van mogelijkheden open zal gaan.

Laatste reacties