Magazine

Online radio luisteren: de 7 beste sites en apps

oude radioOndanks de populariteit van streaming muziek-diensten als Spotify is ‘ouderwetse’ radio nog altijd springlevend. En dankzij het internet ben je niet meer afhankelijk van het beperkte zenderbereik van de FM- en AM-band. Sterker nog, je kan tegenwoordig met enkele muisklikken naar radiostations uit de hele wereld luisteren of een radiozender vinden die alleen maar muziek speelt van jouw goesting. Maar wat zijn nou de beste sites die jou toegang verschaffen tot het eindeloze aanbod van live radiostreams? We zetten ze voor je op een rijtje.

  

myTuner Radio

 

Misschien niet de mooiste, maar wel één van de beste apps om je mobiele device met webradio te vullen. myTuner Radio herbergt meer dan 40.000 radiostations uit 200 landen, inclusief de meeste nationale, regionale en lokale zenders van België. Door radiozenders als favoriet te markeren zijn deze meteen vanop je beginscherm te beluisteren. Ook handig: je krijgt bij elke zender meteen de playlist van het afgelopen uur te zien.

 

myTuner Radio is er zowel voor Android- als Apple-gebruikers. Behalve de iPhone en iPad, werkt myTuner Radio ook op de Apple Watch, Apple TV en in de auto in combinatie met een CarPlay-systeem. Maar je kan myTuner Radio ook ‘gewoon’ in de browser van je desktop-pc gebruiken.

 

 

Belgie.FM

 

Op Belgie.FM vind je alle grote landelijke, regionale en web-only-zenders bij elkaar, in één scherm gegroepeerd en te beluisteren in één centrale radiospeler. Zo zap je moeiteloos van de ene naar de andere zender.

 

radio-fm

 

Radiosonline.be

 

Radiosonline.be is vergelijkbaar met Belgie.fm: alle grote Belgische radiozenders op één scherm bij elkaar en de mogelijkheid om direct te luisteren in de centrale speler. Alleen kan je hier via het menu links ook dieper in het radio-aanbod graven. Bovendien kan je dat hier ook voor buitenlandse zenders doen: klik op een vlag bovenaan of in het vervolgscherm om een gelijkaardig zenderoverzicht voor vele andere landen tevoorschijn te toveren.

 

 

Radio Plus (VRT)

 

Radio Plus is een portaalsite van de VRT waarop je alle radiozenders en podcasts van de openbare omroep kan beluisteren, playlists kan bekijken en programma’s kan herbeluisteren. Elke radiozender heeft zijn eigen app.

 

radioplus

 

TuneIn

 

Radio uit de hele wereld binnen klikbereik. TuneIn verzamelt van elk land niet alleen de grote nationale zenders, maar ook vele regionale en lokale, en de betere web-only‘s. Je hoeft niet door te klikken naar andere sites, want de radiostreams worden, razendsnel, in de TuneIn-player geladen (al wil er wel eens eentje niet werken). Navigeren door het eindeloze aanbod van radiostations kan je op basis van locatie of genre. Ook beschikbaar als app voor iOS en Android. Meer informatie in dit artikel.

 

 

Radio Garden

 

Het aloude gevoel van radiozenders afschuimen krijgt een nieuwe dimensie in deze Google Earth-achtige interface die haast letterlijk een wereld aan radiozenders voor je opent. Draaiend aan de wereldbol doemen de radiosignalen vanzelf op. Laat je verrassen door muziek en cultuur uit de hele wereld – een welkome afwisseling wellicht op de uitgekauwde Spotify-playlists. Radio Garden is een project van Nederlandse makelij, mede op initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

 

radiogarden

 

Internet-Radio.com

 

Binnen no-time een radiostation vinden dat muziek draait waar je op dit moment zin in hebt? Internet-Radio.com maakt dat wel heel makkelijk voor je. Kies je genre en je krijgt een lijst met radiostations uit de hele wereld (iets meer Amerikaans georiënteerd) en bij elk het nummer dat ze op dit moment draaien.

 

internet-radio

Laatste reacties