Magazine

TuneIn: ‘ouderwetse’ radio uit de hele wereld

‘Voor elke reactie is er een gelijke, tegengestelde reactie’, luidt de derde Wet van Newton. Na het succes van Spotify was het dus wachten op een antwoord, dat nu wordt gegeven door TuneIn. TuneIn maakt het mogelijk ‘ouderwets’ AM/FM-radio van over de hele wereld te luisteren op je computer. Je kan er luisteren naar livestreams van radiostations uit binnen- en buitenland – van je eigen lokale radiozender tot, echt waar, een station dat uitzendt vanuit Antarctica!

 

Muziek en nieuws

 

Tegenwoordig kan je via tal van online muziekdiensten in je individuele luisterbehoefte voorzien. Toch blijven voorgeprogrammeerde radio-uitzendingen hun charme behouden, terwijl radio ook nog altijd een razendsnel nieuwsmedium is. Radioportaal TuneIn vaart daar wel bij. Het laat je kiezen uit niet minder dan 50 duizend(!) radiostations – traditionele AM/FM-stations, maar ook stations die exclusief op internet uitzenden. Om enig overzicht aan te brengen in het overdadige aanbod kan je kiezen uit de categorieën Lokale Radio, Muziek, Gesproken (nieuws en talkshows dus) en Sport. Maar je kan ook bladeren op locatie en op zoek gaan naar dat lokale Qatarees radiostation. Of juist naar een van de laatst overgebleven old school vrije radio’s uit Vlaanderen. Is het niet voor de muziek, dan is het wel om op de hoogte te blijven van nieuws uit een bepaalde plaats of regio. Bij elk radiostation in de TuneIn-catalogus vind je wat informatie en vaak kan je via één klik direct luisteren.

 

 

 

Mobiele app

 

TuneIn is ook beschikbaar als (gratis) applicatie voor iPad, iPhone en smartphones en tablets die draaien op Android. Voor minder dan een euro kun je upgraden naar de premiumversie van de app, waarmee je de beschikking krijgt over functies als terugspoelen, pauzeren en opnemen.

 

We weten niet zeker of TuneIn voor een revival van ouderwetse radio zal zorgen. Internet draait om de directe bevrediging van (luister)behoeften en zelfs 50 duizend radiostations spelen daar niet op in. Maar wie graag wat van de wereld wil zien horen, lokaal nieuws wil beluisteren of simpelweg altijd al verknocht was aan radio, komt op TuneIn ruimschoots aan zijn trekken.

Laatste reacties