Magazine

RailTime stopt: vanaf 17 april alles op nmbs.be

Railtime.be, waar je realtime informatie vindt over de NMBS-dienstregeling, stopt op 17 april. De website gaat op in nmbs.be en dat geldt ook voor de app. "De informatie op beide platformen loopt niet altijd gelijk en leidt tot tegenstrijdige informatie en soms verwarring bij onze klanten," verklaart de NMBS de digitale spoorwijziging. Railtime werd oorspronkelijk ontwikkeld door spoorwegnetbeheerder Infrabel, maar na de hervorming van de spoorwegen kwam de reizigersinformatie in 2013 terecht bij de NMBS. De vele gebruikers van de site kunnen er volgens de NMBS op vertrouwen dat ze de informatie straks met hetzelfde gemak op nmbs.be kunnen raadplegen. Voortaan alles op één plek dus.

 

Spoorveranderingen in realtime

 

Concreet betekent dit dat je op nmbs.be vanaf 17 april spoorveranderingen in realtime kan opvolgen, dat je er info vindt over werken en storingen op het net (vooral handig om online vertragingen te checken), en dat je kan opzoeken op treinnummer. Ook zelf je vertragingsattesten afdrukken kan voortaan via nmbs.be. Kortom, de informatie en tools die je gewend bent van RailTime. Daarnaast biedt nmbs.be functies die op RailTime niet beschikbaar waren, zoals ticketverkoop en een 'deur tot deur'-reisplanner met de dienstregeling van de MIVB, De Lijn en TEC.

 

RailTime-app

 

De RailTime-app voor iPhone, iPad of Android verdwijnt binnenkort uit de stores en kan vanaf 17 april niet meer gebruikt worden. Daarom kan je het beste nu al de NMBS-app downloaden, die, net als de NMBS-website, RailTime vervangt. De NMBS-app is er ook voor Windows Phone.

Laatste reacties