Magazine

Simply Piano: piano leren spelen via app

Veel mensen grijpen hun corona-quarantaine aan om een nieuwe vaardigheid te leren. Een muziekinstrument bespelen, bijvoorbeeld. Dankzij smartphone-apps hoef je niet eens dure instrumenten en lesmateriaal aan te schaffen. Zo kan je met Simply Piano een compleet lesprogramma volgen voor piano. Op je telefoon, met een MIDI-keyboard. Wie weet speel jij straks wel de sterren van de hemel!

  

Voor elk niveau

 

Met de kleurrijk vormgegeven app Simply Piano leer je stap voor stap de basisprincipes van piano spelen. Van notenbalken lezen tot geavanceerde kneepjes, zoals het spelen met beide handen. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Want jong geleerd is oud gedaan.

 

Benodigdheden

 

Naast de gratis app heb je wel een MIDI-keyboard nodig om aan de slag te gaan, of een echte piano. Alleen de basislessen kan je in de app zelf doen.

 

Een goed MIDI-keyboard kost je rond de 100 euro. Als je een serieuze leerling bent, is het die investering vast wel waard.

 

Laat je spel beoordelen

 

Simply Piano leert je pianovaardigheden ontwikkelen op een speelse, maar vernuftige manier. Door de app toegang te geven tot je microfoon, ‘luistert’ Simply Piano naar jouw pianospel en kan op basis daarvan instructies geven om het te verbeteren.

 

De app biedt een uitgebreide waaier aan muzieknummers die je kan leren spelen, in uiteenlopende genres: klassiek, jazz, maar ook pop en rock. Van de Beatles tot Bach, en van Avicii tot Aerosmith.

 

 

Kosten en downloaden

 

De introductielessen van Simply Piano zijn gratis, maar voor het vervolg moet je betalen: de abonnementen gaan vanaf € 7,99 per maand. Nog altijd een heel pak goedkoper dan het inhuren van een pianoleraar.

 

De app, beschikbaar voor iOS en Android, is geheel Engelstalig.

Laatste reacties