Magazine

Zelf muziek maken in je browser met Google Music Maker

Zelf digitaal muziek maken? Dan hoef je niet per se allerlei software te downloaden. Google lanceerde onlangs Song Maker, een vernuftige tool waarmee je à la minute deuntjes kan fabriceren in je webbrowser. Nou ja, in Google Chrome dan natuurlijk. Het is niet de eerste muziektool die de zoekgigant uitbrengt, maar wel de meest complexe.

  

Sequencer

 

Song Maker is een sequencer. Je kan loops programmeren voor verschillende instrumenten, die je zelf uit kan kiezen. Standaard is dat de piano, maar je kan ook kiezen voor een snaarinstrument of bijvoorbeeld een synthetisch geluid. In het hoofdgedeelte maak je de melodie door, kliks- of tipswijs, blokjes te plaatsen. In de balk onderaan voorzie je die van drums en bepaal je het tempo. Je hebt de keuze uit drie verschillende soorten drums. Heb je er het talent voor, dan kan je met de opnameknop ook je vocalen aan de track toevoegen.

 

 

Creativiteit

 

Het mooie aan Song Maker is dat je er enerzijds de nodige creativeit in kwijt kan en dat de tool je anderzijds helpt om niet uit de bocht te vliegen. Zo worden de beschikbare noten bepaald op basis van de schaal die je hebt geselecteerd (zie ‘Settings’).

 

Samen componeren

 

Als je klaar bent, sla je je track op, waarna die een unieke URL meekrijgt. Die kan je delen op de sociale media, maar ook naar iemand anders sturen, die er dan aan verder kan werken. Zo maak je misschien wel samen een meestercompositie! Al moet je de tool toch vooral zien als een experiment van Google en een leuk tijdverdrijf voor jou.

 

 

Chrome Music Lab

 

Check trouwens ook zeker de andere muziektools in het Chrome Music Lab.

Laatste reacties