Magazine

Tinder komt met videochatfunctie

Videochatten is, om logische redenen, nuttiger en populairder dan ooit. Ook bij Tinder beseffen ze dat: de datingapp werkt aan een videobelfunctie die binnen enkele maanden beschikbaar wordt. Daardoor kan je straks niet alleen gewoon chatten met je matches, maar ook door middel van een videogesprek. Dat maakte Match, het bedrijf achter de app, bekend in een brief aan de aandeelhouders. En passant meldt het bedrijf dat er nooit zoveel geswipet werd als in de voorbije maanden, tijdens de coronacrisis.

 

Update 9 juli 2020: de nieuwe videochatfunctie van Tinder heet Face to Face en is nu beschikbaar bij een deel van de gebruikers in vier Amerikaanse staten en in Australië, Brazilië en Frankrijk. Als de test bij deze eerste groep een succes is, wil Tinder de videobelfunctie in meer landen en voor grotere groepen beschikbaar maken. 

 

Daten in coronatijd

 

Door die crisis is het onduidelijk en onzeker hoe dat datingleven er de komende tijd uit zal zien. Mogelijk zal fysiek afspreken langere tijd lastig blijven, zeker als de verspreiding van het coronavirus weer mocht oplaaien.

 

Volgens Match is de manier waarop mensen online daten en relaties aangaan door social distancing snel veranderd. “We weten dat singles hun gedrag aanpassen en velen ervoor kiezen om dates virtueel via hun telefoon of video te houden”, aldus het bedrijf, dat ook datingapp Hinge uitbaat.

 

In de afgelopen maanden, waarin een groot deel van de wereld in semi-lockdown was, werd aanmerkelijk meer geswipet dan normaal. Vooral bij vrouwen jonger dan 30 nam het dagelijkse aantal swipes in april flink toe, met 37 procent in vergelijking met februari. Daarnaast werden er over alle datingapps van Match heen dagelijks 27 procent meer berichten gestuurd.

 

De totale impact van de coronapandemie zal echter pas later dit jaar duidelijk worden, zegt het bedrijf.

 

Videochatten in Tinder

 

Volgens Match bestaat er onder hun gebruikers een grote bereidwilligheid om te videodaten. Daarom werkt het bedrijf aan de mogelijkheid om één-op-één-videochats mogelijk te maken.

 

Natuurlijk kan je dat nu ook videobabbelen met matches, via andere apps, maar dan moet je gelijk je nummer delen met je potentiële datingkandidaat. Straks kan het dus direct in de Tinder-app. De nieuwe functionaliteit is voorzien voor eind juni.

 

Meerdere concurrenten van Tinder, waaronder Bumble en Badoo, bieden al langer de optie voor videobellen aan.

Laatste reacties