Magazine

Met Filmm plaats je filters over je video’s

Mooi, al die filters voor over je (Instagram-)foto’s. Maar wat nou je een video hebt die wel een fraai filtertje kan gebruiken? Daarvoor is er dan weer een speciale app: Filmm. Een relatief nieuwe app waarmee je je filmpjes, door middel van fraaie effecten, naar een hoger niveau kan tillen. Ideaal voor fervente social media-gebruikers.

 

Snel en simpel

 

Natuurlijk, er bestaan al heel wat geavanceerde videobewerkingsprogramma’s die je gratis kan gebruiken. Maar Filmm is er vooral voor de snelle gebruiker, de social media-junk die zijn footage razendsnel net dat beetje extra wilt geven.

 

Mogelijkheden

 

Filmm lijkt eigenlijk op een simpele foto-editor, maar dan voor video. Je kan je video’s bijsnijden en vervolgens het beeld laag voor laag aanpassen met in totaal 17 effecten: belichting, contrast, kleur, schaduwen, curven enzovoort.

 

Daarnaast kan je er dus filters op plaatsen, bijvoorbeeld om de video een classic look te geven. Je kan desgewenst meerdere filters over elkaar zetten.

 

Een plezant muziekje eronder zetten? Geen probleem, dat is de voorlaatste stap in het bewerkingsproces. Filmm biedt je een reeks rechtenvrije deuntjes aan, maar je kan natuurlijk ook muziek vanuit je eigen muziekbibliotheek gebruiken. Ook de muziek kan je editen en bijvoorbeeld van een fade-out voorzien.

 

Tot slot kan je je film nog in een speciaal kader zetten en er een watermerk aan toevoegen.

 

 

Kijk voor lichtende voorbeelden op Filmms Instagram-pagina.

 

Gratis versus betalend

 

Filmm is een handige app en bovendien gratis, maar de hoeveelheid filters en muziekjes is in de gratis basisversie vrij beperkt. Om het watermerk te verwijderen moet je eveneens betalen. Maar dat is klein en door de neutrale tekst (‘Filmm’) niet echt storend.

 

De premiumversie van Filmm kost € 27,49 – voor grootgebruikers van apps als Instagram (Stories), Snapchat en TikTok wellicht de moeite.

 

Downloaden

 

Filmm is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Laatste reacties