Magazine

Maak van je telefoon een scanner met Microsoft Office Lens

Nog niet zo heel lang geleden legde je fysieke documenten onder een scanner om ze op je computer te krijgen. En met speciale software kon je die dan converteren naar bewerkbare bestanden. Maar dat is allang achterhaald. Tegenwoordig zijn er mobiele apps waarmee je documenten razendsnel kan scannen, bewerken en bewaren als bijvoorbeeld PDF. Office Lens van Microsoft is een van de betere en nog gratis ook.

  

Toepassingen

 

De toepassingen van Office Lens zijn talrijk: je kan er documenten, visitekaartjes, bladzijden uit een boek, facturen, kassabonnen, posters en zelfs whiteboards en schoolborden mee inscannen. Vervolgens kan je die bewerken en opslaan in OneDrive als afbeelding, Word-document, PowerPoint-presentatie, OneNote-notitie, of PDF-bestand.

 

 

Functies

 

Office Lens biedt vier verschillende modi waarin je iets kan scannen:

 

  • Whiteboard: afbeelding die automatisch wordt rechtgezet en verbeterd, bijvoorbeeld door schaduwen en spiegelingen te verwijderen. Dus als je een foto uit een schuine hoek neemt, zet de app deze automatisch recht.
  • Document: via OCR (Optical Character Recognition) probeert Office Lens de tekst – zowel gedrukte als handgeschreven – te herkennen, waarna deze wordt gedigitaliseerd en opgeslagen in een tekstindeling. Die kan je daarna bewerken en desgewenst converteren naar PDF.
  • Visitekaartje: uit visitekaartjes kan Office Lens de contactgegevens extraheren en opslaan in je adresboek en OneNote.
  • Foto: de opname wordt opgeslagen als JPG-bestand en waar nodig bijgesneden, rechtgezet en bijgekleurd.

 

Kortom, het is een app die je heel wat werk uit handen neemt op kantoor, op school of gewoon thuis.

 

Bewaren

 

Afbeeldingen kan je opslaan in OneDrive of in de fotobibliotheek van je mobiele telefoon. Voor de opslag van Word-, PowerPoint- en PDF-bestanden moet je beschikken over een account voor OneDrive, de cloud-opslagdienst van Microsoft.

 

Als je afbeelding is vastgelegd in de modus Visitekaartje, tik je op OneNote (Contact + Afbeelding) om deze op te slaan als een vCard (.vcf-bestand).

 

Je kan je bestanden ook direct delen via Outlook of andere mail en applicaties.

 

Downloaden

 

Microsoft Office Lens is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Laatste reacties