Magazine

Tip: de stille modus op Facebook

Facebook is nog steeds ’s werelds populairste socialmediaplatform. Velen brengen er zelfs meer tijd op door dan ze zouden willen. Dat komt mede door de vele meldingen die Facebook stuurt, zowel pushberichten als meldingen in de app zelf. Facebook bevat echter een functie waarmee je je schermtijd in de app kunt beheren, en zo kan voorkomen dat je te veel tijd op het platform doorbrengt. Het heet stille modus en in dit artikel leggen we uit hoe je de deze op Facebook op Android en iPhone kan gebruiken.Wat is de stille modus op Facebook?

 

Als je de stille modus inschakelt krijg je minder pushmeldingen en meldingen in de app. Alleen meldingen over beveiliging krijg je nog gewoon binnen. Daarnaast kan je de stille modus gebruiken om een ​​herinnering in te stellen nadat je Facebook voor een paalde tijd hebt gebruikt. Zodoende is de stille modus vergelijkbaar met Schermtijd op iPhone en Digitaal welzijn op Android.

 

Je kan de stille modus handmatig inschakelen, maar ook inplannen.

 

De stille modus instellen

 

De stille modus maakt onderdeel uit van een andere functie, namelijk Je tijd op Facebook. Deze laat je zien hoeveel tijd je per dag aan Facebook besteed hebt.

 

Je stelt de stille modus als volgt in, enkel op de mobiele app:

  1. Open de Facebook-app;
  2. Tik op het menu (de drie streepjes) in de rechterbenedenhoek;
  3. Scroll naar beneden en tik op Instellingen en Privacy;
  4. Scroll iets naar beneden en tik op Je tijd op Facebook;
  5. Tik op Beheer je tijd.
  6. Tik op de schakelaar naast Stille modus om de functie in te schakelen;
  7. Selecteer de hoeveelheid tijd waarin de stille modus geactiveerd moet blijven op Facebook.
  8. Tik op Toepassen.
  9. Wil je de stille modus inplannen, zet dan de schakelaar bij Geplande stille modus aan.

 

 

Zodra de stille modus actief is en je opent de Facebook-app, zie je een scherm waarin staat hoelang de stille modus nog duurt. Je kan tot dat moment Facebook niet gebruiken, tenzij je de stille modus deactiveert.

 

Tijdslimiet

 

Onderaan bij Je tijd beheren vind je ook een schakelaar bij Dagelijkse tijdsherinnering. Hiermee schakel je een tijdslimiet voor Facebook in.

 

Instagram

 

Vind je de stille modus een nuttige functie? Weet dan dat Instagram ook zo’n functie heeft. Op die manier kan je je socialmediagebruik flink aan banden leggen.

 

Verslaving

 

Met de stille modus hoopt Facebook je te helpen om je minder van haar diensten gebruik te laten maken. Wat best wel ironisch is, als je bedenkt sociale media als Facebook en YouTube er juist alles aan doen om hun apps zo verslavend mogelijk te maken.
 

Laatste reacties