Magazine

Wat is de stille modus in Instagram?

Instagram heeft zopas een nieuwe functie gelanceerd in de Benelux: de stille modus. Deze stelt gebruikers in staat om tijdelijk meldingen van de app te dempen. Wanneer de stille modus is ingeschakeld, worden pushmeldingen, geluid en trilmeldingen uitgeschakeld voor een bepaalde periode. Zodoende word je in staat gesteld om je beter te concentreren op andere taken, bijvoorbeeld studeren of rijden. Dat kan desgewenst op vaste tijden. De stille modus bracht Instagram in januari al in de eerste landen uit, maar daar zat België nog niet bij. Sinds kort is de functie ook bij ons beschikbaar, mits je de laatste nieuwste versie van Instagram beschikt.Auto-reply

 

Behalve dat de stille modus meldingen dempt, activeert ze ook nog eens een auto-reply. Dat betekent dat mensen die jou een direct message (DM) sturen automatisch als antwoord krijgen dat je in de stille modus zit. Daardoor begrijpen ze dat het wat langer duurt voordat je hun bericht ziet en daarop kan antwoorden.

 

Volgers kunnen ook aan de activiteitstatus van je profiel zien dat je in de stille modus zit.

 

De stille modus inschakelen

 

Om de stille modus te activeren ga je als volgt te werk.

  1. Open Instagram;
  2. Ga naar je profiel;
  3. Tik rechtsboven op de drie streepjes;
  4. Tik op Instellingen & Privacy;
  5. Tik op Meldingen;
  6. Tik op Stille modus;
  7. Zet het schakelaartje aan en voer een vaste begin- en eindtijd in. Je kan de stille modus voor maximaal 12 uur inschakelen.

 

 

Als de stille modus weer is uitgeschakeld, komt Instagram met een samenvatting van gemiste meldingen om snel weer up-to-date te zijn.

 

Voor tieners

 

Moederbedrijf Meta richt zich met de stille modus specifiek op tieners. Dit nadat uit intern onderzoek van Meta bleek dat Instagram een kwalijke invloed heeft op tieners. Onlangs werd ook al de functie tijdslimiet instellen gelanceerd.
 

Laatste reacties