Magazine

Tip: een tijdslimiet instellen op Instagram

Instagram is verslavend. Er is altijd iets op te zien en je kan eindeloos door berichten scrollen. Velen openen de app dan ook als ze even niks te doen hebben, met als gevolg dat ze soms een paar uur per dag op Instagram doorbrengen. Wil jij weten hoeveel tijd je op Instagram spendeert en hoe je daar een limiet aan kan stellen? Lees dan snel verder.

  

Je activiteit

 

Om erachter te komen wat jouw Instagram-gebruik is, ga naar je profielpagina en tik je op het menu rechtsboven, de drie streepjes. Vervolgens tik je op Je activiteit.

 

In het menu dat zich dan opent tik je onderaan op Bestede tijd.

 

 

Bestede tijd

 

Bovenaan zie je nu je dagelijkse gemiddelde en daaronder zie je van de afgelopen zeven dagen hoeveel minuten je per dag aan Instagram besteed hebt.

 

Deze functie werkt wel alleen per toestel, dus als je tussendoor ook op je laptop Instagram hebt geopend, dan wordt dit niet in de grafiek verwerkt.

 

Ben je van mening dat je te veel op Instagram zit, dan kan je een tijdslimiet instellen voor het aantal minuten dat je van jezelf aan Instagram mag besteden. Tik op de optie Dagelijkse tijdlimiet instellen en kies de tijd die je jezelf maximaal per dag op Instagram gunt.

 

 

De tijdslimiet binnen de Instagram-app fungeert vooral als herinnering en laat je meer bewust worden van je telefoongebruik.

 

Schermtijd

 

Als je een hardere applimiet wilt instellen kan je op de iPhone bij Instellingen de functie Schermtijd gebruiken (Android-gebruikers kunnen daarvoor een app downloaden).

 

 

Met Schermtijd wordt de app ook meteen geblokkeerd als je tijd voorbij is. Je kan de app dan alleen nog openen door de limiet met een kwartier te verlengen.

Laatste reacties