Magazine

Tip: Instagram-filters gebruiken zonder je foto te delen

Er bestaan vele fotobewerkingsprogramma’s met filters, maar misschien vind je filters van Instagram het mooiste. Instagram is groot geworden met retro-filters, maar inmiddels zijn er ook heel wat andere filters, 25 stuks in totaal. Nadeel: je kan je foto’s weliswaar publiceren op Instagram maar niet opslaan voor eigen gebruik. Of toch wel? Met een simpele truc kan je een Instagram-foto opslaan, zonder dat deze gepubliceerd wordt. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

  

Instagram-filters gebruiken zonder foto te delen

 

Eerst moet je ervoor zorgen dat Instagram automatisch jouw oorspronkelijke foto’s opslaat. Daartoe ga je als volgt te werk.

 1. Ga naar de accountpagina van jouw Instagram;
 2. Tik op de drie streepjes rechtsboven en tik op Instellingen;
 3. Ga naar Account;
 4. Tik onderaan op Originele foto’s;
 5. Zorg dat de optie Oorspronkelijke foto’s opslaan is ingeschakeld.

 

 

Vervolgens ga je je foto met filter opslaan, zonder deze te delen. Dat doe je als volgt.

 1. Open de Instagram-app en tik op het plusje rechtsboven en dan onderaan op Bericht;
 2. Bewerk de foto naar believen en tik op Volgende;
 3. Tik op Delen.
 4. Ga nu direct naar de gedeelde foto, tik op de puntjes rechtsboven en vervolgens op Verwijderen. Je foto is dus heel even zichtbaar geweest op Insta, maar de kans is klein dat veel anderen deze gezien hebben. Doordat je de foto heel even gedeeld hebt is er automatisch een kopie opgeslagen in je camera roll.

 

Opmerkingen

 • Een andere mogelijkheid in plaats van delen (stap 3) is een screenshot te maken van je foto. Deze kan je vervolgens bijsnijden in je camera roll. In Instagram annuleer je het delen door op de pijltjes naar links te tikken. Nadeel: screenshots zijn van lagere kwaliteit dan de originele foto’s.
 • Nog een andere manier is de vliegtuigmodus inschakelen op het moment dat je de foto deelt. Je foto wordt dan niet gedeeld (er is immers geen internetverbinding), maar wel opgeslagen. Deze methode werkt bij ons echter niet meer.
 • Ook Stories hebben filters. Hierbij is het wél mogelijk om een foto direct op te slaan. Tik daartoe rechtsboven op de drie puntjes en kies Opslaan. De foto met filter staat nu in je camera roll, ook als je hem niet gedeeld hebt.

 

Laatste reacties