Magazine

Tip: je status in Facebook Messenger op inactief zetten

Als je actief bent in Facebook Messenger, verschijnt er een groen stipje naast je naam. Dit betekent dat je online bent en het geeft jouw contactpersonen het idee dat je beschikbaar bent om te chatten. En dus stromen de berichten binnen. Wil je Messenger echter ongestoord kunnen gebruiken, dus zonder dat anderen steeds zien dat je online bent, dan kan je je status op inactief (offline) zetten. Probeerde je uit te vlooien hoe dat moet en ben je zo bij dit artikeltje terecht gekomen? Geen wonder, want Facebook heeft die functionaliteit een beetje verstopt.

 

Ze zit namelijk verscholen in het menu ‘Personen’. Tik daarop en tik vervolgens op het tabblad ‘Actief’. Als je online bent krijg je nu al je actieve Facebook-vrienden te zien. Bovenaan sta jezelf. Om je status op inactief te zetten, schuif je het schakelaartje naast je naam naar links. Klaar.

 

 

Geen zorg: als je de functie hebt uitgeschakeld, krijg je nog steeds al je berichten binnen. Het zijn er alleen misschien wat minder, omdat je niet meer zo in de kijker staat bij je vrienden. Nadeel is wel, dat je nu zelf niet meer kan zien wie er online zijn.

 

En de meldingen ‘Laatst actief’ en ‘Nu actief’?

 

Het bovenstaande heeft geen invloed op de melding ‘Laatst actief’ of ‘Nu actief’ die onder jouw naam verschijnt in het chatvenster. Deze melding kan je helaas niet uitschakelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp, waar je de gelijkaardige ‘Laatst gezien’-status kan uitzetten. Bij Facebook is het zo dat anderen, als zij dat willen, altijd kunnen nagaan of je op Facebook of Messenger actief bent, of wanneer dat voor het laatst het geval was.Laatste reacties