Magazine

Tip: je status in Facebook Messenger op inactief zetten

Update 5-11-2022: deze functionaliteit is inmiddels verhuisd naar een andere locatie in de Facebook-app.


Als je actief bent in Facebook Messenger, verschijnt er een groen stipje naast je naam. Dit betekent dat je online bent en het geeft jouw contactpersonen het idee dat je beschikbaar bent om te chatten. En dus stromen de berichten binnen. Wil je Messenger echter ongestoord kunnen gebruiken, dus zonder dat anderen steeds zien dat je online bent, dan kan je je status op inactief (offline) zetten. Probeerde je uit te vlooien hoe dat moet en ben je zo bij dit artikeltje terecht gekomen? Geen wonder, want Facebook heeft die functionaliteit een beetje verstopt.

 

Ze zit namelijk verscholen in het menu ‘Personen’. Tik daarop en tik vervolgens op het tabblad ‘Actief’. Als je online bent krijg je nu al je actieve Facebook-vrienden te zien. Bovenaan sta jezelf. Om je status op inactief te zetten, schuif je het schakelaartje naast je naam naar links. Klaar.

 

 

Geen zorg: als je de functie hebt uitgeschakeld, krijg je nog steeds al je berichten binnen. Het zijn er alleen misschien wat minder, omdat je niet meer zo in de kijker staat bij je vrienden. Nadeel is wel, dat je nu zelf niet meer kan zien wie er online zijn.

 

Het bovenstaande zorgt er ook voor dat er geen melding ‘Laatst actief’ meer onder jouw naam verschijnt in het chatvenster. De ander kan dus niet meer zien op welk tijdstip je Messenger voor het laatst gebruikte. En ook hiervoor geldt dat dat andersom hetzelfde is.

Laatste reacties