Magazine

Hoe verwijder je in Facebook je complete zoekgeschiedenis?

Het activiteitlogboek van Facebook registreert feilloos wat je allemaal op het sociale medium uitspookt: de vind-ik-leuks en opmerkingen die je plaatst, vrienden die je toevoegt of verwijdert, alsook al je zoekopdrachten. Vanzelfsprekend is deze informatie enkel voor jezelf toegankelijk. Toch vind je het wellicht prettig om je zoekgeschiedenis zo nu en dan te verwijderen. En dan niet per zoekopdracht afzonderlijk, maar alles in één keer. We leggen je graag uit hoe je dat doet, respectievelijk in de computerversie en in de mobiele app-versie.

  

Computerversie (manier 1)

 

In de computerversie van Facebook vind je de zoekgeschiedenis als volgt:

  • Klik bovenaan in Facebook op het vergrootglas om te zoeken;
  • Klik op Bewerken.

 

 

Je komt nu uit bij je zoekopdrachten. Klik op de drie puntjes om een specifieke zoekopdracht te verwijderen of klik op Zoekgeschiedenis wissen om al je zoekopdrachten in één keer te verwijderen.

 

 

Klik eventueel op Datum om de zoekopdrachten van een bepaalde periode te selecteren.

 

 

Computerversie (manier 2)

 

In de computerversie van Facebook vind je het activiteitenlogboek ook als volgt:

  • Ga naar je profielpagina;
  • Klik rechtsboven op de drie puntjes.

 

 

Eenmaal in het activiteitlogboek zie je aan de linkerzijde al je recente activiteiten. Onder het kopje Gelogde acties en andere activiteit vind je de Zoekgeschiedenis. Maar deze staat ook al als snelkoppeling op de startpagina.

 

 

Eenmaal daar op geklikt, verschijnt je complete zoekgeschiedenis. Deze kan je in één keer verwijderen door rechtsboven op Zoekgeschiedenis wissen te klikken. Maar je kan ook zoekopdrachten afzonderlijk verwijderen.

 

Daarnaast is het mogelijk om alleen zoekopdrachten van een bepaalde periode te tonen. Klik daartoe linksboven in het menu op Datum.

 

 

Mobiele versie (manier 1)

 

Ook via de mobiele app van Facebook (wij gebruiken de iPhone-variant) kan je je zoekgeschiedenis verwijderen.  Dat doe je als volgt.

 

Tik bovenaan op het zoekvenster om Recente zoekopdrachten te tonen en vervolgens op Alles weergeven om alle zoekopdrachten weer te geven.

 

 

Klik op een kruisje om de zoekopdracht te wissen. Of tik op Alles wissen om je gehele zoekgeschiedenis te verwijderen.

 

 

Mobiele versie (manier 2)

 

Open het hoofdmenu via de drie streepjes rechtsonder en ga naar Instellingen (onder Instellingen en privacy);

 

 

Tik op Profielinstellingen;

 

 

Scroll naar Je Facebook-gegevens en tik op Profielgegevens bekijken;

 

 

Tik bij Zoekgeschiedenis op Meer weergeven.

 

 

Tik op Zoekgeschiedenis wissen om alle zoekopdrachten ineens te verwijderen. Tik op de drie puntjes om een enkele zoekopdracht te verwijderen.

 

Laatste reacties