Magazine

Hoe verwijder je in Facebook je complete zoekgeschiedenis?

Het activiteitlogboek van Facebook registreert feilloos wat je allemaal op het sociale medium uitspookt: de vind-ik-leuks en opmerkingen die je plaatst, vrienden die je toevoegt of verwijdert, alsook al je zoekopdrachten. Vanzelfsprekend is deze informatie enkel voor jezelf toegankelijk. Toch vind je het wellicht prettig om je zoekgeschiedenis zo nu en dan te verwijderen. En dan niet per zoekopdracht afzonderlijk, maar alles in één keer. Dat gaat tegenwoordig wat omslachtiger dan voorheen, maar het is nog wel degelijk mogelijk. We leggen je graag uit hoe.

  

Computerversie

 

Gebruik je Facebook op een computer, dan is je Facebook waarschijnlijk al een tijdje in een nieuw jasje gehuld. Behalve een opgefriste lay-out, zijn ook sommige functionaliteiten enigszins veranderd, zo ook het activiteitlogboek.

 

Je vindt dat onderdeel door naar je profielpagina te gaan en rechts in de knoppenbalk op de drie puntjes te klikken. Maar je kan ook naar het hoofdmenu gaan en dan naar Instellingen en privacy.

 

Eenmaal in het activiteitlogboek zie je aan de linkerzijde al je recente activiteiten. Door bij een activiteit op de drie puntjes te klikken, kan je een bepaalde actie ondernemen, bijvoorbeeld een vind-ik-leuk ongedaan maken of een opmerking verwijderen. Ook kan je zoekopdrachten verwijderen.

 

Om je meerdere zoekopdrachten – allemaal of van een bepaalde periode – in één keer te verwijderen, ga je als volgt te werk:

 

1. Klik bovenaan op Filteren;

 

 

2. Selecteer in de lijst Filter desgewenst een jaartal en maand (zo niet, dan zal je je hele zoekgeschiedenis verwijderen);

 

 

3. Scroll wat naar beneden en selecteer Zoekgeschiedenis;

 

 

4. Klik op Save Changes;

 

5. Aan de linkerzijde van je scherm bevindt zich nu je zoekgeschiedenis. Klik op Zoekgeschiedenis wissen.

 

 

Via de lijst Filter kan je ook alle andere onderdelen van je activiteitlogboek uitlichten. Het is echter niet mogelijk om bijvoorbeeld al je vind-ik-leuks in één keer op te heffen. Dat zal je dus per item moeten doen.

 

Mobiele versie

 

In de mobiele app van Facebook (wij gebruiken de iPhone-versie) ga je als volgt te werk:

 

1. Open het hoofdmenu en ga naar Instellingen;

 

2. Scroll naar halverwege en tik onder Je Facebook-gegevens op Activiteitlogboek;

 

3. Tik bovenaan op Filters;

 

4. Kies Categorieën;

 

5. Open onderaan het uitklapmenu Gelogde acties en andere activiteit;

 

6. Kies Zoekgeschiedenis;

 

7. Tik bovenaan op Zoekgeschiedenis wissen.

 

 

Let op: het is in de app niet mogelijk om de zoekgeschiedenis ineens te wissen voor enkel een bepaalde periode – daartoe zal je de computerversie moeten gebruiken (zie boven).

Laatste reacties