Magazine

17 gratis verslavende spelletjes voor op je mobiel

Nog wat tijd over na alle plichtplegingen op de ‘socials’? Download dan een of meerdere van de volgende spelletjes naar je mobiele telefoon. Goed om even je geest te ontspannen, maar pas op: deze games zijn ook verraderlijk verslavend! Ze zijn bovendien gratis én bijna allemaal beschikbaar voor zowel iOS- als Android-devices. We wensen je heel wat uurtjes gamingplezier toe!

  

Tetris

 

Tetris behoeft eigenlijk geen introductie. Het iconische blokpuzzelspel brak in de jaren tachtig door op de Gameboy van Nintendo en is tot de dag van vandaag een verslavend tijdverdrijf. Maar een Gameboy heb je niet meer nodig: je speelt Tetris gewoon op je mobiel dankzij de officiële mobiele app voor ’s werelds favoriete puzzelspel.

 

Download: iOS, Android

 

 

Ballz

 

Herinner je je het klassieke arcadespel Breakout nog? Hoewel Ballz niet echt een kloon van het spel is, werkt het wel volgens dezelfde principes. Je hebt een selectie blokken om te breken, en je moet je verzameling ballen gebruiken om ze te breken. Al met al een uitstekende tijdverspiller.

 

Download: iOS, Android

 

 

Rollercoaster Tycoon Touch

 

In het legendarische Rollercoaster Tycoon heers jij over een pretpark. Laat je uitdagen om zo veel mogelijk bezoekers te trekken door een zo goed mogelijk attractiepark neer te zetten. Speel deze klassieker, uitgegeven door Atari, gewoon op je telefoon!

 

Download: iOS, Android

 

 

Candy Crush Friends Saga

 

Met Candy Crush Friends Saga blijven de alom gekende candy-swiping en matching-mechanica intact, maar Friends Saga introduceert ook nieuwe designs en gameplay waarin de personages uit de serie zijn geïntegreerd. Genoeg ingrediënten om je Candy Crush-verslaving nieuw leven in te blazen!

 

Download: iOS, Android

 

 

Clash of Clans

 

Barbaren met een snor, tovenaars die vuur schieten en andere unieke troepen wachten op je. Stap de wereld van Clash of Clans binnen. Speel mee met miljoenen andere spelers en bouw je eigen dorp, richt een clan op en neem deel aan epische clanoorlogen.

 

Download: Android

 

 

Color Road

 

De meest verslavende spellen zijn vaak dodelijk eenvoudig van concept. Neem nou Color Road. Je opdracht: bestuur een rollende bal terwijl je ballen van dezelfde kleur verzamelt en vermijd ballen met verschillende kleuren. De moeilijkheidsgraad loopt snel op naarmate je verder geraakt.

 

Download: iOS, Android

 

 

Empires & Puzzles: Epic Match 3

 

Deze toffe game combineert RPG-gevechten, kaarten verzamelen, bases bouwen en match-3-gameplay om een eenvoudige maar tactische game-ervaring te creëren. Ontketen epische combo’s, versterk je helden, maak wapens en gebruik boerderijhulpmiddelen. Kom je nog wel toe aan Insta en Facebook?

 

Download: iOS, Android

 

 

Pac-Man

 

Pac-Man is de klassieker onder de klassiekers, voor het eerst uitgebracht als arcadespel in 1980. Vandaag de dag speel je een aantrekkelijke versie op je mobiel, met nieuwe modi, doolhoven en power-ups. De essentie van de game blijft echter dezelfde: eet zo veel mogelijk bolletjes op, zonder dat de gekleurde spookjes je te pakken krijgen.

 

Download: iOS, Android

 

 

Flipflop Solitaire

 

Van de makers van Sage Solitaire, een nieuwe Solitaire-variant die alle regels overtreedt! In deze game kan jij zelf bepalen hoe Solitaire gespeeld zal worden, simpelweg door de regels aan te passen naar eigen voorkeur. Bepaal zelf met hoeveel kleuren kaarten er gespeeld zal gaan worden en bepaal zo de moeilijkheidsgraad.

 

Download: iOS, Android

 

 

Lily’s Garden

 

Deze match-3-game vraagt je om Lily te helpen een tuin in zijn oude glorie te herstellen, terwijl je doorheen een romantisch liefdesverhaal moet navigeren. Tijdens het spelen versier je de tuin, combineer je bloemen, ontdek je verborgen gebieden en vind je verborgen voorwerpen.

 

Download: iOS, Android

 

 

Plants vs. Zombies 2

 

Het populaire torenverdedigingsspel Plants vs. Zombies 2 zet je verzameling planten op tegen een aanvallende horde zombies. Houd de indringers tegen om elk level te voltooien.

 

Download: iOS, Android

 

 

Ruzzle

 

Ruzzle is een supersnel en verslavend leuk woordspel. Daag je vrienden of willekeurige spelers uit om binnen twee minuten zo veel mogelijk woorden te vinden. Swipe over de gehusselde letters om woorden te vormen en gebruik bonussteentjes om meer punten dan je tegenstander te verzamelen. Het spel wordt over drie ronden gespeeld, waarbij je zelf kan bepalen wanneer je een ronde speelt.

 

Download: iOS, Android

 

 

Snake vs. Block

 

Leid je slang langs obstakels terwijl je meer segmenten toevoegt en nieuwe blokken breekt in het altijd vermakelijke Snake VS Block .

 

Download: iOS, Android

 

 

Subway Surfers

 

Subway Surfers is een runner game waarbij je over een metrotrein moet rennen of skateboarden terwijl je vijandige objecten moet ontwijken. Verzamel munten en power-ups, ontwijk tegemoetkomende treinen, spring over obstakels en ontwijk zo lang als je kan.

 

Download: iOS, Android

 

 

Toon Blast

 

Toon Blast is als Candy Crush, behalve dat je dingen opblaast in plaats van bijpassende snoepjes. Het leuke is dat je power-ups kan combineren om combo’s te ontketenen en op die manier elk level te voltooien.

 

Download: iOS, Android

 

 

Two Dots

 

Ook de opdracht in het spel Two Dots klinkt simpel, maar wordt gaandeweg, wanneer je bewegingsvrijheid steeds meer beperkt wordt, knap lastig. Verbind stippen met elkaar om obstakels te elimineren en je doel te bereiken.

 

Download: iOS, Android

 

 

Woodoku

 

Deze houten blokpuzzel combineert elementen van Tetris en Sudoku en vraagt je om kolommen, rijen en vierkanten te vullen om het bord leeg te maken. Wis meerdere rijen tegelijk of wis blokken bij elke beurt om extra punten te verdienen. Hoeveel punten kun je krijgen voordat er geen zetten meer zijn?

 

Download: iOS, Android

 

 

Laatst bijgewerkt op 21 januari 2023.

 

Laatste reacties