Magazine

Samen naar YouTube kijken? Dat kan eenvoudig met deze gratis (web)apps

Doordat corona maar van geen wijken weet, blijven we deels aangewezen op digitale handigheden om in onze sociale behoeften te voorzien. Wat bijvoorbeeld als je samen met een groep vrienden naar YouTube-video’s wilt kijken? Zonder fysiek bij elkaar te zijn? Ook daar bestaan handige applicaties voor, zowel voor mobiel als voor in je internetbrowser. We bespreken hier één mobiele app, waarmee je ook met beeld en geluid kan chatten, en drie webapps, waarmee je enkel tekstueel kan chatten.

  

AirTime (mobiel)

 

AirTime is misschien wel de beste en meest veelzijdige app om met meerdere (maximaal 10) personen tegelijk te chatten én YouTube-inhoud te bekijken. Dat laatste is dus een belangrijk extraatje ten opzichte van andere (video)bel-apps.

 

AirTime is gratis, maar elke deelnemer moet wel een account aanmaken. Het is echter geen probleem als je om privacyredenen niet je echte naam gebruikt. Tijdens het maken van je account wordt ook om toestemming tot je contacten gevraagd, maar ook dat hoef je niet te doen wil je probleemloos van de app gebruik kunnen maken.

 

 

Watch2Gether (web)

 

Watch2Gether bestaat al de nodige jaren. Deze webapp is ideaal als je bijvoorbeeld een instructievideo op YouTube bekijkt en die voor iemand van commentaar wilt voorzien.

 

De site werkt heel simpel: je maakt een kanaal aan met desgewenst een zelf verzonnen gebruikersnaam (een account aanmaken is dus niet nodig). Op basis daarvan wordt een unieke URL gecreëerd die je bijvoorbeeld naar vrienden of zakenrelaties kan sturen. Daarna kan je samen naar eender welke YouTube-video kijken en luisteren, en die onderling becommentariëren in het chatgedeelte.

 

 

Sync Video (web)

 

Ook Sync Video is een vertrouwde dienst waarmee je een virtuele kamer creëert waarin je samen met collega’s of vrienden simultaan naar video’s kan kijken en tegelijkertijd tekstueel kan chatten.

 

Een handige functie van deze webapp is “Pause on buffering”, waardoor de stream voor iedereen wordt gepauzeerd als deelnemers van het gesprek met connectieproblemen kampen en daardoor vertraging in hun video ervaren.

 

 

Sync-Tube (web)

 

Als je het héél simpel wilt houden, dan is Sync-Tube jouw oplossing. Klik op ‘Create Room’, deel de unieke URL met vriend of kennis, laad een YouTube-video in en ga jullie gang.

 

Laatste reacties