Magazine

VRT NU heet voortaan VRT MAX

VRT NU gaat voortaan door het leven als VRT MAX,  dé digitale kijk- en luisterbestemming van de openbare omroep. Het streamingplatform wil, als een van de weinige in Europa, video en audio samenbrengen in één app: “Het moet tegelijk Netflix én Spotify zijn.” Van primetime tv-programma’s, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken, VRT MAX biedt alles onder één dak, of beter gezegd één app. De naamsverandering kadert in een grootschalige vernieuwingsoperatie van de VRT die de openbare omroep vooral bij jongeren bekender moet maken.

  

Aanbod

 

Op VRT MAX kan je elke dag vanaf 6 uur ’s ochtends de primetime-programma’s van Eén en Canvas bekijken, zoals Down the road, Over Eten en Taxi Joris.

 

Naast Vlaamse en internationale reeksen, zet VRT MAX ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met fictie en non-fictiereeksen zoals FIRE, Zonder ouders op vakantie (ZOOV) of het nieuwe seizoen van faqda met Flo Windey.

 

Bovenop een ruim videoaanbod pakt VRT MAX dit najaar ook uit met nieuwe podcastreeksen. Niet alleen ontspanning of maatschappelijke topics komen aan bod, maar ook genres zoals true crime en nieuwe formats, zoals shortform audio, krijgen een centrale plaats in het aanbod.

 

Lees meer over dat aanbod op VRT.be.

 

Bereikbaarheid

 

VRT MAX wordt multiplatform uitgebouwd. Zo is de app al aanwezig in de browser op laptop, smartphone en tablet. De reeksen casten naar je favoriete toestel lukt via de smart-tv of settopbox van Telenet, Proximus of Orange.

 

 

VRT MAX voor kinderen

 

Ook voor kinderen is VRT MAX een veilige omgeving. Via het VRT-profiel kan er voor hen voortaan een profiel op maat worden aangemaakt, zodat ze veilig kunnen rondsurfen in een Ketnet- of Ketnet Junior-zone.

 

Bronnen: VRT.be, De Standaard

Laatste reacties