Magazine

Dit zijn de populairste series op VTM GO

Sinds april is ons land een online videostreamingsdienst rijker: VTM GO. En volgens uitbater DPG Media wordt er al gretig van de gratis dienst gebruikgemaakt. Ook wordt er, net als bij concurrent Netflix, al veel gebingewatcht op VTM GO. Met meer dan 300 series en films van vroeger en nu heeft VTM GO dan ook heel wat te bieden. DPG maakte zopas de cijfers bekend van de maand mei – de eerste volledige maand die gemeten kon worden sinds de start van VTM GO.

 

De kijkcijfers

 

De online videoplatformen van DPG Media – VTM GO, vtm.be en Stievie – zitten op dit moment aan 6,4 miljoen online views per maand van volledige afleveringen. Dat is een stijging van maar liefst 40% in vergelijking met mei vorig jaar (4,5 miljoen views per maand).

 

Op termijn – vermoedelijk in juli – zullen ook vtm.be (de volledige afleveringen) en later ook Stievie Free overgezet worden naar VTM GO.

 

Populairste reeksen

 

Het aanbod van VTM GO nodigt uit tot bingewatchen en dat is dan ook wat er al veel gebeurt – vooral in het weekend, wanneer zelfs meer dan een kwart van de kijkers aan het bingewatchen zijn. Ze bekijken dan minstens drie afleveringen van dezelfde serie op één dag.

 

Het is geen verrassing dat vooral de Vlaamse producties goed scoren op VTM GO. Deze vormen het leeuwendeel van het aanbod en zijn VTM’s belangrijkste troef in de concurrentiestrijd met het internationale Netflix.

 

Dit zijn momenteel de populairste reeksen op VTM GO:

 

Alleen ‘Locked Up’ (origineel: ‘Vis a vis’) is in dit lijstje geen Vlaamse productie. Het betreft een populaire Spaanse serie die trouwens ook via Netflix te bekijken is.

 

Primeur: serie eerst gratis online kijken

 

VTM GO pakt deze zomer uit met een primeur: je kan in augustus namelijk al kijken naar de gloednieuwe serie ‘Gina en Chantal’ (met Nathalie Meskens en Tine Embrechts in de hoofdrollen). Die serie komt pas dit najaar op tv.

 

Het gebeurt wel vaker dat series eerst online te zien zijn – maar niet gratis. En dat is bij VTM GO wel zo.

 

Over VTM GO

 

VTM GO kan je zien DPG’s Vlaamse antwoord op Netflix, al zijn die twee diensten niet helemaal met elkaar vergelijken. Netflix heeft een veel groter aanbod, maar je moet er voor betalen. VTM GO is zoals gezegd gratis – je hoeft je alleen maar te registreren. Wel zal je reclames op de koop toe moeten nemen.

 

VTM GO is beschikbaar op pc via de website en op mobiel via apps (iOS en Android). Gebruik je een van de mobiele apps, dan is een Chromecast een goedkope manier om je favoriete series op je tv te kunnen afspelen.

 

Veel van de programma’s van VTM GO zijn trouwens gratis in het buitenland te bekijken, wat vooral voor onze noorderburen interessant kan zijn.

Laatste reacties