Magazine

VRT NU: programma’s (her)bekijken van één, Canvas en Ketnet

Update 22-01-2023: deze dienst heet voortaan VRT MAX.


vrt-nu-logoWe hebben er lang op moeten wachten, maar de VRT heeft deze week dan eindelijk een volwaardig online videoplatform gelanceerd: VRT NU. Dankzij deze dienst kan je voortaan nagenoeg alle programma’s van Eén, Canvas en Ketnet (her)bekijken via internet. De dienst is volledig gratis en vereist enkel een inschrijving, desgewenst via je Facebook of Google-account. Om de kosten te dekken zullen er binnenkort reclameboodschappen op het platform verschijnen.

  

Programma-archief

 

De webstek van VRT NU is even eenvoudig als efficiënt. Via een alfabetische index of een overzicht van categorieën (cultuur, entertainment, nieuws, series en films, talkshows enzovoort) geraak je in enkele klikken bij je favoriete programma. Naast de meest recente afleveringen kan je ook oudere terugkijken, in principe tot een maand na de uitzending. Van ‘Dagelijkse Kost’ kan je bijvoorbeeld de 25 meest recente uitzendingen opvragen, van ‘Blokken’ de laatste 21.

 

vrt-nu

 

Live kijken

 

VRT NU biedt ook de mogelijkheid om de tv-zenders van de openbare omroep live via je webbrowser te bekijken. Verder bevat de site een tv-gids. Later dit jaar volgt ook een app voor op je mobiele telefoon.

 

Buitenland

 

Om video’s op te kunnen vragen via VRT NU dien je een domicilie in België te hebben en je vervolgens dus te registreren. In dat geval kan je de dienst volgens de VRT ook in het buitenland gebruiken. Woon je niet in België dan kan je geen video’s opvragen, maar wel de livestreams van de tv-zenders bekijken. Waar ook ter wereld.

Laatste reacties