Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > De 10 beste foods voor je libido
De 10 beste foods voor je libido
Gepubliceerd op 17 maart 2015, 11:53 uur
Stel, je hebt opnieuw een date en dit keer hoeft het niet per se te eindigen met die welbekende drie zoenen op de wang en een ik-bel-je-nog. Of is de routine er ingeslopen en wordt het echtelijke bed voornamelijk nog gebruikt voor die andere behoefte: slapen? En wil je daarin verandering brengen? Dan is het tijd voor een stappenplan: van waxen tot een kappersafspraak en van kaarsenlicht tot een muziekje, het staat allemaal op je voorbereidingsprogramma! Maar heb je er weleens over nagedacht wat je van tevoren in je mond stopt? En néé, zo bedoelen we het niet – we hebben het hier gewoon over eten. Liefde gaat immers door de maag en met de keuze voor een van onderstaande foods die het libido verhogen, creëer je aanzienlijk meer kans op succes!

Aardbeien

Aardbeien zijn een perfect toetje voor wanneer er na de maaltijd nog iets op het menu staat gepland. Ze zitten vol antioxidanten die goed zijn voor je hart en bloedvaten en zonder een goede bloedcirculatie zinkt je libido meestal tot een dieptepunt. Door ervan te snoepen stimuleer je je bloedcirculatie en verhoog je je libido. Heeft de seks bovendien een concreet doel: vitamine C verbetert ook nog eens de mannelijke spermaproductie.

Chocolade

We kennen het allemaal, wanneer we net verliefd zijn is ons libido op zijn best! Is er inmiddels wat routine ingeslopen? Niet getreurd, met een reep chocolade aap je dit gevoel als het ware na. Chocolade bevat namelijk een hoge dosis fenethylamine, het stofje dat ook door onze hersenen wordt geproduceerd in het eerste stadium van verliefdheid! Maak bijvoorbeeld een chocoladesausje, combineer dit met de aardbeien en het liefdesspel kan beginnen, wellicht mét die chocoladesaus, maar daar gaan we verder niet op in!

Nog meer fruit

Net als de aardbei, zit je met de keuze voor fruit vaak goed. Een beetje langs de lijn van: wat goed is voor je lichaam, is ook goed voor je sex drive. Om enkele voorbeelden te noemen, avocado’s zijn net als aardbeien goed voor je bloedcirculatie en zwarte frambozen bevatten veel fytochemicaliën die een positief effect op het lichaam en op het libido hebben. En zeg nou zelf, het is zeker geen straf om hiervan te snoepen!

Noten

Ook een portie noten kan vaak bijdragen aan een geslaagde avond én nacht. Maar grijp nu niet meteen naar de borrelnoten, maar veeleer naar amandelen of Braziliaanse noten, boordevol arginine, waardoor er meer bloed naar de geslachtsorganen stroomt.

Groenten

Groenten zijn gezond, zo leren we allemaal, en wat broccoli als side dish doet bijvoorbeeld ook wonderen voor je libido. Net als veel fruit zit broccoli boordevol vitamine C en vooral voor het vrouwelijke libido schijnt een portie broccoli wonderen te doen. Of kies voor komkommer, de geur werkt bij veel vrouwen stimulerend!

Zaden

Strooi eens wat zaden over bijvoorbeeld je salade als je nog plannen hebt. Pompoenzaden zijn een bron van arginine, terwijl sesamzaden veel zink bevatten en dat laatste is dan weer goed voor het testosterongehalte en de spermaproductie bij mannen.

Kruiden

Veel kruiden kunnen libidoverhogend werken, Chinezen zweren bijvoorbeeld bij ginseng, maar ook saffraan of een overheerlijke Thaise groene curry kunnen een avond ook op niet-culinair vlak tot een succes maken. De kardemon in groene curry zorgt er bijvoorbeeld voor dat je opeens een stuk meer zin in seks krijgt. Maar ook wat knoflook door het eten geldt door de aanwezige allicine als een waar afrodisiacum – al kan te veel ervan natuurlijk averechts werken!

Eieren

Of je ze nu kookt of bakt, een eitje verhoogt je kans op een intensief liefdesspel. Als proteïne-bron verhogen ze niet alleen je uithoudingsvermogen (niet geheel onbelangrijk), de aminozuren die ze bevatten kunnen helpen bij erectiestoornissen.

Vanille

Wat betreft aantrekkingskracht speelt iemands geur een allesbepalende rol en dat is bij eten niet anders. Mannen raken bijvoorbeeld opgewonden van de geur van vanille, zo bleek uit een onderzoek, en een toetje met een vanillesaus eroverheen is dus wellicht geen slecht idee!