info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > hoe groot is de vlaamse penis?
Hoe groot is de Vlaamse penis? Het verlossende antwoord!
28 januari 2015, 11:01 uur
penislengte
Size matters! Zou het echt? De maat van de jongeheer blijft voor veel mannen alleszins een big issue en daarom besloot Marcel Vanthilt er in Ook Getest Op Mensen eens serieus onderzoek naar te doen. Immers: meten is weten. Maar liefst 53.000 Vlamingen namen deel aan Vanthilts grote penisenquête en de resultaten zijn… geruststellend wellicht?

Hoe meet je je pietje?

Een week lang konden mannen en vrouwen deelnemen aan de enquête over dit toch wat penibele onderwerp. De kracht van een goedbekeken tv-programma werd meteen duidelijk: de Vlaming haalde massaal zijn lat boven. Nog even voor de goede orde, meten doe je zo:“Waar de penis begint druk je het uiteinde van de lat stevig tegen de onderbuik, tot je niet verder kan. Dan meet je de exacte afstand tot aan de top van de eikel.”

lengte-meten

The results!

Uit de enquête leren we dat Vlaamse mannen een penis in erectie opmeten van gemiddeld 15,4 centimeter. In het onderzoek werden echter ook de dames betrokken. Aan hen werd gevraagd we weten hoe groot zij de Vlaamse penis inschatten en of ze tevreden zijn met de penislengte van hun huidige of laatste partner. Dames, zo blijkt, schatten de lengte van de penis ongeveer een centimeter kleiner in, 14,5 centimeter.

Het zijn de dames die het bij het rechte eind hebben. Bij de mannen speelt het ego mee, zij doen er een centimetertje bij. “De penis van de Vlaamse man meet gemiddeld 14 centimeter in erectie”, verduidelijkt Hubert Claes, een uroloog verbonden aan het UZ Leuven. “De meeste mannen hebben een penis tussen de 12 en de 15 centimeter in erectie. Dat is volstrekt normaal.”

lengte

Minderjarige jongens en meisjes denken trouwens dat een penis van een volwassen man in erectie 15,4 centimeter hoort te zijn. Mogelijk is deze overschatting een gevolg van allerlei externe invloeden zoals het internet.

Tevreden, dames?

Uit de enquête blijkt dat de toevoeging van die extra centimeter zeker niet nodig is, want de antwoorden op de tevredenheidsvraag leren ons dat 89% van de vrouwen tevreden is met de lengte van de penis van hun huidige of laatste partner. Bij de mannen is 83% blij met de omvang van hun lid.

Vlamingen versus de wereld

Goed, we kennen nu de gemiddelde lengte van de Vlaamse leuter. Hopelijk een geruststelling voor wie zich er wat zorgen over maakte. Maar hoe scoren we eigenlijk op wereldschaal? Wel, zeker niet slecht! Al moeten we de Brazilianen, Afrikanen en Australiërs voor laten gaan. Oh ja, en de Hollanders. Opscheppers.

lengte-wereldwijd

Een internationale studie, waarin 15.000 mannelijke geslachtsdelen langs de lat gingen, wees onlangs uit dat de mondiale gemiddelde penislengte 13,12 centimeter in erectie is (omtrek: 11,66 centimeter), en in slappe toestand 9,16 (omtrek: 9,31).

In de studie is ook vastgesteld dat slechts 2,28 procent van de mannelijke bevolking een buitengewoon kleine penis heeft en eenzelfde percentage een ongewoon groot geslachtsdeel bezit.

Mythes ontkracht

Het internationale onderzoek maakte ook meteen een einde aan een aantal wijdverbreide mythes. Zo vonden de onderzoekers nauwelijks bewijs voor de stelling dat de lengte van de wijsvinger iets zegt over die van het geslachtsorgaan. Evenmin ontdekten ze een meetkundig verband met de schoenmaat. Ook Vanthilt onderzocht het eventuele verband tussen voet- en penismaat. Met als resultaat een miniem verschil van 3 millimeter.

schoenmaat