Magazine

De beste Tinder-openingszin voor mannen (en: hoe het níet moet)

tinder[1]Als Tinder-gebruiker ken je twee zenuwslopende momenten: het eerste kom je tegen wanneer jij naar rechts swipet en dan bang moet afwachten of je match hetzelfde zal doen. Het tweede vindt plaats wanneer je match dat ook effectief doet, en het dus tijd is voor de openingszin. Je eerste indruk is cruciaal, en hier mag het dan ook echt niet mislopen. Maar hoe pak je die allereerste zin nu best aan?

 

De grootste kans van slagen

 

Uit onderzoek van datingsite Plenty of Fish blijkt dat je de grootste kans maakt op een positief antwoord wanneer je openingszin iets heel specifieks bevat uit haar profiel. Kijk dus best even verder dan haar profielfoto alleen en zoek naar een onderwerp dat jullie alvast gemeen hebben of waarover je iets interessants kan vertellen. Als dat positief uitpakt, kan je die tip trouwens ook meenemen tijdens jullie eerste date. Verras haar met een origineel idee dat perfect aansluit bij haar hobby’s en interesses en scoor zo meteen voor een tweede keer.
 

Hoe het níet moet

 

Nu weet je alvast wat je wel moet doen, maar voor de zekerheid geven we toch ook nog even acht voorbeelden mee van hoe het echt NIET moet:

 

1. Wat heb jij mooie ogen!

 

Een complimentje mag misschien een goed idee lijken, een relatie vloeit er helaas zelden uit voort. Hou die complimenten dus best opzij voor tijdens een latere fase van jullie relatie. Als je iemand in real life voor je hebt, werkt dit namelijk wel heel goed. Al moet je compliment wel echt gemeend zijn.

 

2. Hey ;)

 

Die wink is compleet uit den boze, en niet alleen tijdens het online daten. Bij vrienden die je echt goed kent, kan je ‘m nog gebruiken tijdens het Whatsappen of Snapchatten, maar daar stopt het dan ook.

 

3. Hoe gaat het met je?

 

Minder origineel dan dit kan het niet meer worden. Het is niet alleen een totaal nutteloze vraag, want iedereen antwoordt er toch hetzelfde op, maar het getuigt ook van erg weinig creativiteit. Niet doen dus!

 

4. Wat draag je onder dat rokje?

 

Nee, nee en nog eens nee! Je wil niet weten hoeveel mannen dergelijke openingszinnen echt gebruiken, maar wat je wel moet weten is dat ze zo goed als nooit een antwoord krijgen. En als dat wel het geval is, kan je ervan uitgaan dat ze je aan de andere kant van de conversatie met een groepje vriendinnen goed zitten uit te lachen. Of dat ze zo dronken is dat ze het grappig vindt. Helaas zal dat niet meer het geval zijn wanneer ze de volgende ochtend wakker wordt…

 

5. Ik woon naast je!

 

Als je als creep beschouwd wil worden, is dit de ideale manier. In alle andere gevallen, hou je je beter ver weg van deze openingszin.

 

6. Volgens mij ken jij mijn vriend Bart?

 

Bart? Het gaat hier over jou en je online date, niet over Bart. Of duw je haar liever in de armen van je vriend?

 

7. Kom jij toevallig uit Griekenland? Nee? Daar komen toch alle godinnen vandaan…

 

Zelf gevonden? Nee, natuurlijk niet. Die komt zo uit een boekje, en dat weten alle vrouwen helaas ook. Vrouwen willen graag iets dat uit het hart komt, niet uit een boekje. Probeer dus niet de romanticus uit te hangen met één of ander cliché, maar zeg iets dat je echt meent.

 

8. Ik ben Geert, wie ben jij?

 

Als je niet kan lezen, dan is dit een optie. Als je dat wel kan, dan staat haar naam in 99% van de gevallen gewoon bovenaan haar profiel geschreven. Op café kan deze zin misschien nog werken, maar online is het echt een no-go.

Laatste reacties