Chatten
een digitaal babbeltje slaan
Webbased videochat
Chatrandom
Chatrandom is een leuke, gratis manier om online, willekeurige mensen te ontmoeten. Druk op 'start' om met je webcam te videochatten met onbekenden. Ook beschikbaar als mobiele app (iOS en Android).
https://nl.chatrandom.com/webcamchat/
  
Monkey
Direct online babbelen met mensen vanover de hele wereld. Je moet je wel registreren, via Facebook, Google, Apple of e-mail.
https://www.monkey.app
  
Tinychat
Zin in een goed gesprek in je eigen privé-chatroom? Kies een naam, zend de URL naar je vrienden, en jullie kunnen eindeloos babbelen, mét beeld en geluid.
https://tinychat.com
  
Chatspin
Direct in contact komen met mensen vanover de hele wereld, zonder registratie of inloggen.
https://chatspin.com
  
Chatrandom
Chatrandom is een leuke, gratis manier om online, willekeurige mensen te ontmoeten. Druk op 'start' om met je webcam te videochatten met onbekenden. Ook beschikbaar als mobiele app (iOS en Android).
https://nl.chatrandom.com/webcamchat/
  
Camsurf
Internationaal videochatplatform, beschikbaar in je webbrowser en via app op een mobiel apparaat. Binnen minder dan een seconde ben je verbonden met zomaar iemand!
https://camsurf.com
  
Chatroulette
Online een babbeltje slaan via webcam met wildvreemden: dat is het simpele en tegelijkertijd spannende concept van Chatroulette. Een concept dat ook tot knotsgekke en hilarische situaties kan leiden. Durf jij het aan?
https://chatroulette.com/
  
Chatib
Laagdrempelige chatsite, waar je zonder registratie kan babbelen met mensen vanover de ganse wereld, in diverse chatkamers en discussiegroepen.
https://www.chatib.us
  
(Video-)chatapps [meer]
WhatsApp 
Betrouwbare berichtenuitwisseling op je mobiele telefoon, in tekst, spraak en beeld. Je kan videobellen met acht tegelijk. meer info
https://www.whatsapp.com/?l=nl
   
Skype
Met het aloude Skype, eigendom van Microsoft, kan je berichten sturen, bellen en videobellen - zowel op desktop als mobiel. Je kan praten met één of meerdere personen (maximaal vijftig).
https://www.skype.com/nl/
  
Facebook Messenger Rooms 
Videochatfunctionaliteit binnen Facebook Messenger-app en -webapp, waarmee je met vijftig personen tegelijk kan videobellen zonder tijdslimiet. meer info
https://www.messenger.com
   
Google Meet
Zakelijke chatserivce van Google, waarbij je met tot wel 250 personen tegelijk kan videoconferencen. meer info
https://meet.google.com
  
ZOOM
Populaire app voor het houden van videoconferenties. Één-op-ééngesprekken zijn gratis, gesprekken met meerdere personen (maximaal 100) zijn in de gratis versie gelimiteerd tot 40 minuten. Het voordeel van ZOOM is dat je deelnemers geen ZOOM-account hoeven te hebben om deel te nemen.
https://zoom.us
  
Microsoft Teams
Videochatapplicatie gericht op bedrijven voor het houden van omvangrijke online vergaderingen met tot wel 250 deelnemers zonder tijdslimieten.
https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-teams/log-in
  
Snapchat
Het unieke aan Snapchat is dat je foto's en video's naar vrienden kan sturen die na korte tijd vernietigd worden. Daardoor heerst er een soort mysterieuze en spannende sfeer rondom Snapchatten.
https://www.snapchat.com
  
Signal
WhatsApp-concurrent die hoog inzet op privacy en veiligheid. Je kan videogroepsgesprekken voeren met maximaal veertig personen. meer info
https://signal.org/nl/
  
Telegram
Wat Telegram het meest onderscheidt van andere apps zijn de extra beveiligingsfuncties voor chats. Ook beweert Telegram zelf dat het je berichten sneller aflevert dan elke andere applicatie.
https://telegram.org
  
Kik
Canadese chatapp met ingebouwde webbrowser, waarmee je direct webpagina's kan delen met chatvrienden. Je kan connecties maken via een code. Je telefoonnummer geven is dus niet nodig. Niet te verwarren met Qik van Skype.
https://www.kik.com
  
Viber
Aan populariteit winnende VoIP-app, omdat deze zeer laagdrempelig is (geen registratie, gebruikersnaam en wachtwoord, noch de noodzaak om buddy's toe te voegen) en gebruiksvriendelijk.
https://www.viber.com
  
Wire
WhatsApp-alternatief, met naast chat ook een belfunctie (gratis bellen in HD-kwaliteit). Onderscheidt zich vooral door de strakke, minimalistische interface. meer info
https://www.wire.com
  
WeChat
Chatapp uit China, die steeds populairder wordt doordat je er veel meer mee kan dan met WhatsApp. WeChat biedt bijvoorbeeld tevens videogesprekken en functioneert als sociaal netwerk doordat je er locaties, contacten en foto's mee kan delen.
https://www.wechat.com/en/
  
Paltalk
Instant messenger met videochat en telefoneren met beeld. Naast de mensen uit je vriendenlijst kan je ook met andere mensen praten: er zijn honderden chatkamers met verschillende onderwerpen.
https://www.paltalk.com
  
Trillian
Trillian is een Instant Messenger (IM) met ondersteuning voor meerdere protocollen. Hierdoor kan je gelijktijdig met een MSN-, ICQ, AIM- en/of Yahoo!-gebruiker communiceren. Ook zonder download, in je browser.
https://www.trillian.im