info[]surfplaza.be
Chatten
een digitaal babbeltje slaan
Webbased videochat
Tinychat
Zin in een goed gesprek in je eigen privé-chatroom? Kies een naam, zend de URL naar je vrienden, en jullie kunnen eindeloos babbelen, mét beeld en geluid.
https://tinychat.com
  
Chatroulette
Online babbelen via webcam met wildvreemden: dat is het simpele en tegelijkertijd spannende concept van Chatroulette. Een concept dat ook tot knotsgekke en hilarische situaties kan leiden. Durf jij het aan?
https://chatroulette.com/
  
Omegle
Vergelijkbaar met Chatroulette, maar met de mogelijkheid je Facebook-likes en -interesses te gebruiken om te babbelen met iemand met gelijke interesses.
https://www.omegle.com
  
Chatapps [meer]
WhatsApp 
Betrouwbare berichtenuitwisseling op je mobiele telefoon. meer info
https://www.whatsapp.com/?l=nl
   
Skype
Met het aloude Skype, tegenwoordig eigendom van Microsoft, kan je berichten sturen, bellen en videobellen - zowel op desktop als mobiel.
https://www.skype.com/nl/
  
Snapchat
Het unieke aan Snapchat is dat je foto's en video's naar vrienden kan sturen die na korte tijd vernietigd worden. Daardoor heerst er een soort mysterieuze en spannende sfeer rondom Snapchatten.
https://www.snapchat.com
  
Viber
Aan populariteit winnende VoIP-app, omdat deze zeer laagdrempelig is (geen registratie, gebruikersnaam en wachtwoord, noch de noodzaak om buddy's toe te voegen) en gebruiksvriendelijk.
https://www.viber.com/
  
Wire
WhatsApp-alternatief, met naast chat ook een belfunctie (gratis bellen in HD-kwaliteit). Onderscheidt zich vooral door de strakke, minimalistische interface. meer info
https://www.wire.com
  
Telegram
Chatapp van Russische makelij, die opvallend in populariteit is gestegen na de overname van WhatsApp door Facebook en de onrust over privacy die daaromtrent ontstond. Het gratis Telegram zet hoog in op veiligheid en privacy. meer info
https://telegram.org
  
WeChat
Chatapp uit China, die steeds populairder wordt doordat je er veel meer mee kan dan met WhatsApp. WeChat biedt bijvoorbeeld tevens videogesprekken en functioneert als sociaal netwerk doordat je er locaties, contacten en foto's mee kan delen.
https://www.wechat.com/en/
  
Kik
Canadese chatapp met ingebouwde webbrowser, waarmee je direct webpagina's kan delen met chatvrienden. Je kan connecties maken via een code. Je telefoonnummer geven is dus niet nodig. Niet te verwarren met Qik van Skype.
https://www.kik.com/
  
Paltalk
Instant messenger met videochat en telefoneren met beeld. Naast de mensen uit je vriendenlijst kan je ook met andere mensen praten: er zijn honderden chatkamers met verschillende onderwerpen.
https://www.paltalk.com/
  
Trillian
Trillian is een Instant Messenger (IM) met ondersteuning voor meerdere protocollen. Hierdoor kan je gelijktijdig met een MSN-, ICQ, AIM- en/of Yahoo!-gebruiker communiceren. Ook zonder download, in je browser.
https://www.trillian.im