Chatten
een digitaal babbeltje slaan
Videochat
Tinychat
Zin in een goed gesprek in je eigen privé-chatroom? Kies een naam, zend de URL naar je vrienden, en jullie kunnen eindeloos babbelen, mét beeld en geluid.
http://tinychat.com
  
Chatroulette
Online babbelen via webcam met wildvreemden: dat is het simpele en tegelijkertijd spannende concept van Chatroulette. Een concept dat ook tot knotsgekke en hilarische situaties kan leiden. Durf jij het aan?
http://chatroulette.com
  
Omegle
Vergelijkbaar met Chatroulette, maar met de mogelijkheid je Facebook-likes en -interesses te gebruiken om te babbelen met iemand met gelijke interesses.
http://omegle.com
  
MiSolo  
Op het Nederlandstalige MiSolo kan je chatten met webcam. Ofwel open je zelf een chatroom, met jou als middelpunt, ofwel bezoek je de chatroom van een ander en kan alleen die jouw webcam zien.
http://www.misolo.com
  
Chatapps [meer]
WhatsApp 
Ondanks vele alternatieven blijft WhatsApp Messenger de populairste chatapp van het moment. meer info
http://www.whatsapp.com
   
Skype
Met het aloude Skype, tegenwoordig eigendom van Microsoft, kan je berichten sturen, bellen en videobellen - zowel op desktop als mobiel.
http://www.skype.com
  
Snapchat
Het unieke aan Snapchat is dat je foto's en video's naar vrienden kan sturen die na korte tijd vernietigd worden. Daardoor heerst er een soort mysterieuze en spannende sfeer rondom Snapchatten.
http://www.snapchat.com
  
Viber
Aan populariteit winnende VoIP-app, omdat deze zeer laagdrempelig is (geen registratie, gebruikersnaam en wachtwoord, noch de noodzaak om buddy's toe te voegen) en gebruiksvriendelijk.
http://www.viber.com
  
Wire
WhatsApp-alternatief, met naast chat ook een belfunctie (gratis bellen in HD-kwaliteit). Onderscheidt zich vooral door de strakke, minimalistische interface. meer info
https://www.wire.com
  
Telegram
Chatapp van Russische makelij, die opvallend in populariteit is gestegen na de overname van WhatsApp door Facebook en de onrust over privacy die daaromtrent ontstond. Het gratis Telegram zet hoog in op veiligheid en privacy. meer info
https://telegram.org
  
WeChat
Chatapp uit China, die steeds populairder wordt doordat je er veel meer mee kan dan met WhatsApp. WeChat biedt bijvoorbeeld tevens videogesprekken en functioneert als sociaal netwerk doordat je er locaties, contacten en foto's mee kan delen.
http://www.wechat.com
  
Kik
Canadese chatapp met ingebouwde webbrowser, waarmee je direct webpagina's kan delen met chatvrienden. Je kan connecties maken via een code. Je telefoonnummer geven is dus niet nodig. Niet te verwarren met Qik van Skype.
http://www.kik.com
  
Google+ Hangouts
(Video)gesprekken voeren, en afbeeldingen of video’s delen met deze app van Google. die zowel mobiel als op desktop (Google Chrome-plugin) te gebruiken is. Zet vooral in op groepsgesprekken.
https://hangouts.google.com
  
Fring
Deze IM-applicatie voor Symbian (Nokia), Android en de iPhone laat je toe om met maximaal vieren te videobellen (mobiel videochatten). Je kan het ook koppelen aan MSN.
http://www.fring.com
  
Paltalk
Instant messenger met videochat en telefoneren met beeld. Naast de mensen uit je vriendenlijst kan je ook met andere mensen praten: er zijn honderden chatkamers met verschillende onderwerpen.
http://www.paltalk.com
  
Trillian
Trillian is een Instant Messenger (IM) met ondersteuning voor meerdere protocollen. Hierdoor kan je gelijktijdig met een MSN-, ICQ, AIM- en/of Yahoo!-gebruiker communiceren. Ook zonder download, in je browser.
http://www.trillian.im
  
  Gerelateerd
  Surfplaza Magazine
  Randlinks
Urban Directory
LMFAO, TRDMC, WTAF, nerdjacking, buysexual, net lag, ... Urban Directory verzamelt en verklaart de taal die de chatcultuur heeft voortgebracht.
http://www.urbandictionary.com

Veiligonline.be
Alles over veilig online communiceren, over cyberpesten, gaming en zo meer. Voor ouders en kinderen.
http://www.veiligonline.be