info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > de opmars van de realdoll
De opmars van de Realdoll
Gepubliceerd op 7 februari 2015, 12:53 uur
Op het gebruik van sekspoppen rust nog altijd een taboe, wat niet wegneemt dat steeds meer mannen (en soms vrouwen) zo'n fake-bedpartner in huis nemen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de poppen steeds realistischer worden. Het summum is de Realdoll, een haast levensecht ogende pop die ook bijna levensecht aanvoelt. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan...

In tegenstelling tot de traditonele sekspop, die meestal gemaakt is van PVC, is de Realdoll vervaardigd uit silicone. Het zijn geen opblaaspoppen. De Realdolls zijn massief, voelen in vergelijking met de opblaaspop realistischer aan en hebben anatomisch correct geplaatste geslachtsdelen. Ze hebben een skelet met gewrichten en kunnen zich manouvreren in verschillende houdingen. De pop, bedacht door Matt McMullen, vindt gretig aftrek in vooral Japan en andere Aziatische landen. Onder de goed bedeelden dan toch, want een beetje Realdoll kost al minstens een slordige 5000 euro. Wil je een Realdoll 2, die je helemaal naar eigen smaak kan samenstellen, dan ben je nog een paar duizendjes méér kwijt.

Bezitters c.q. liefhebbers van een Realdoll laten zich ook wel iDollorators noemen. Zij zien de pop zowat als levensgezel. De voorkeur voor synthetische vrouwen is bij de Idollorators een leefstijl en zelfs ook geaardheid. Althans, dit wordt beweerd door sommige iDollorators. iDollorators doen het vaak minder goed bij echte vrouwen. Ze zijn vaak te verlegen en te onzeker om contact te kunnen maken met een vrouw of ontwijken liever situaties waarin ze worden bedrogen of een blauwtje lopen. En het moet gezegd: bij een Realdoll ben je nooit een tweede keus. En ze heeft altijd zin!

Op Featureshoot.com een kleine fotoreeks over 'Men & Dolls': mannen en hun synthetische levensgezellinnen.