info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > kamasutra
Kamasutra: de handleiding in de liefde
Gepubliceerd op 11 oktober 2014, 15:53 uur
De Kama Sutra (of Kamasoetra) is dé handleiding in de liefde. Het boek, geschreven door ene Mallanaga Vatsyayana, vindt zijn oorsprong in India en werd geschreven tussen de 4de en 6de eeuw. In beginsel was het een handleiding voor (pas) getrouwde stellen om elkaar te ontdekken en plezier te verschaffen in een tijd dat gearrangeerde huwelijken de romantiek ernstig konden verstoren. Kama betekent letterlijk: verlangen. En al is het werk duizenden jaren oud, in feite is het van alle tijden.

Het boek omvat zo'n zeven delen en is onderverdeeld in veertig hoofdstukken, met daarin:
  • Een inleiding over liefde in het algemeen;
  • Over de seksuele eenheid: liefdestoenaderingen met gedetailleerde beschrijvingen van soorten kussen, strelingen, omhelzingen, standjes en andere seksuele technieken;
  • Over het veroveren van een vrouw (versieren, verleiden en trouwen);
  • Over de rechten en plichten van de echtgenote(s), ofwel hoe een vrouw zich zou moeten gedragen;
  • Over het verleiden van andere vrouwen;
  • Over prostituees, de voors en tegens;

Over de manieren waarop je jezelf aantrekkelijk kan maken voor anderen.

De standjes

Zowat één vijfde van de Kama Sutra is gewijd aan standjes. Volgens Vatsyayana zijn er acht manieren om de liefde te bedrijven met telkens acht verschillende posities. Opgeteld kom je dus op 64 standjes, of kunsten, zoals hij het zelf noemde.

Zelf lezen

De Kama Sutra is in vele talen verschenen, waaronder ook het Nederlands. Kies bij voorkeur een editie of vertaling die gebaseerd is op Daniélous authentieke vertaling.

De 'natte' variant

De Cosmo Kama Sutra is een aanvulling op de klassieke seksbijbel. Ze beschrijft spannende seksstandjes voor in bad, onder de douche en in het zwembad. Ook bevat het boek vijf extra lustlessen over onderwerpen als de 'heetste waterproof seksspeeltjes' en het aquavoorspel, die stelletjes nog meer naar elkaar doen verlangen. De Water-Sekswijsheid onthult alles wat je moet weten over veilig waterseksen. En jawel, het boekje is gedrukt op 100 % waterproof papier.