info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > de 34 beste standjes volgens Sensoa
De 34 beste standjes volgens Sensoa
Gepubliceerd op 12 februari 2015, 10:53 uur
Sensoa lanceerde zopas het vernieuwde Allesoverseks.be. De online seksvraagbaak voor jongeren onderging bovenal een grondige make-over, maar er werd ook nieuwe inhoud toegevoegd. Zo viel ons oog op de sectie Standjes, waarin je nu eens duidelijk tekst en uitleg krijgt over de meest voorkomende seksstandjes en hun voor- en nadelen.

Sensoa heeft vooral een realistische selectie willen maken, als tegenhanger van de eeuwenoude Kama Sutra ("Sommige oorspronkelijk beschreven standjes lijken meer op een circusworkshop dan op manieren om geslachtsgemeenschap te hebben") én van de hedendaagse internetporno. "Meer van minder, en een reality-check," aldus de jongerenorganisatie over de standjesgids. Die gaat uit van vier basisstandjes en vervolgens nog eens dertig variaties daarop. De basisposities zijn deze:

Missionarishouding

Het meest gebruikte standje wereldwijd; ideaal voor beginners. Het meisje ligt op haar rug, met haar benen geopend. De jongen komt op het meisje liggen, tussen haar benen, en steunt op zijn handen.

missionarishouding

Amazonestandje

In deze positie ligt de jongen op zijn rug en zit het meisje boven op hem, met haar gezicht naar hem toe. Het makkelijkst is dat het meisje de penis met de hand naar binnen leidt. Bij het amazonestandje heeft het meisje de controle: zij bepaalt de diepte en het tempo van de penetratie.

amazonestandje

Lepelen

Bij het lepelstandje, ofwel 'lepeltje-lepeltje', liggen beide partners op hun zij, met het gezicht in dezelfde richting. De penis glijdt het makkelijkste in de anus of vulva als de andere persoon zijn of haar bovenste been een beetje optilt. Eenmaal 'klaar' kan je in deze houding heerlijk samen in slaap vallen.

lepelen

Op z'n hondjes

Bij dit standje, ook wel 'doggy-style' genoemd, gaat het meisje op haar knieën en handen zitten. De jongen knielt achter haar en penetreert het meisje, terwijl hij haar heupen vastpakt. Vele jongens vinden dit standje zeer opwindend, doordat ze een heel intieme blik hebben op het meisje. Meisjes vinden op zijn hondjes ofwel heerlijk ofwel afschuwelijk. Sommigen voelen zich als een puur lustobject, voor anderen prikkelt het de G-spot.

opzijnhondjes

Heb je bovenstaande basisposities eenmaal onder de knie en wil je eens wat afwisseling, dan heeft Sensoa nog een heel pak bekende en minder varianten voor je. Een kleine greep uit aanbod:

Diep grotje

Lijkt op de missionarishouding, maar in de plaats van op het meisje te liggen, zit de jongen half. Hij ondersteunt zijn gewicht met de armen en penetreert haar. De penetratie is dieper dan bij het missionarisstandje, omdat het meisje haar benen buigt.

diep-grotje

Schaar

Het meisje ligt op haar rug, met één been gestrekt en het andere been opgetrokken. De jongen penetreert haar al knielend tussen haar dijen. Alle vier de benen zijn gekruist, zoals bij twee scharen, vandaar de naam. 'Scharen' geeft dezelfde diepe penetratie als 'op z'n hondjes', maar dan terwijl de bedpartners elkaar kunnen aankijken. Hoe hoger het been van het meisje, hoe dieper de penetratie.

schaar-hetero

Draaitol

Tegenhanger van 'doggy-style': nu heeft het meisje de touwtjes in handen. De jongen zit neer op de rand van een bed of op een stoel. Het meisje zit op hem, met haar rug naar zijn gezicht toe. De jongen houdt zijn voeten op de grond en steunt met zijn armen naar achter. Het meisje leidt de penis in de juiste hoek naar binnen. Ze houdt de voeten op de grond en beweegt ronddraaiend (vandaar de naam draaitol). Bij dit standje is de penetratie diep en wordt de G-spot goed gestimuleerd.

draaitol

Zittende schommel

Bij dit standje zitten beide partners naar elkaar toe. Ze brengen beiden hun armen naar achteren en steunen op hun handen. Zowel de jongen als het meisje maken een heen en weer gaande schommelbeweging met hun hele lichaam. Dit vergt wel wat oefening, want de penis glipt makkelijk uit de vagina.

zittende-schommel

Bergbeklimmer

Een leuk standje om als afwisseling te doen, bijvoorbeeld voor een spannend vluggertje onder de douche. Beiden staan rechtop, het meisje tegen de jongen aan. De jongen trekt één van de billen van het meisje telkens hij stoot mee naar boven. Dit standje is makkelijker vol te houden als het meisje met haar rug tegen een muur leunt.

bergbeklimmer
Je vindt alle seksstandjes op www.allesoverseks.be.