info[]surfplaza.be
Online film
stream Hollywood naar je toe
Movieclips.com
Website waar je gratis fragmenten uit bekende speelfilms kan bekijken. Er staan duizenden fragmenten op de site, al zijn vanwege auteursrechten niet alle voor BelgiŽ beschikbaar.
http://movieclips.com
   
WatchDocumentary.org
Meer dan 8000 Engelstalige documentaires, onderverdeeld naar enkele tientallen categorieŽn.
http://watchdocumentary.org
   
Free Documentaries
Catalogeert een grote hoeveelheid documentaires die werden vrijgegeven door de copyrighthouders om vrij te vertonen aan het publiek. De site bevat een groeiende collectie actuele en intrigerende documentaires (o.a. Michael Moore).
http://freedocumentaries.org
   
Public Domain Movie Torrents
Kosteloos speelfilms downloaden waarvan het auteursrecht reeds verstreken is. Het zijn dus oudere rolprenten, maar daarom niet altijd de minste. De speelfilms zijn gecodeerd met behulp van Divx en je downloadt ze met Bittorrent.
http://www.publicdomaintorrents.info
   
Moving Image Archive
Archive.org is vooral bekend vanwege de Wayback Machine, maar de site herbergt ook een grote verzameling films, die je gratis integraal kan bekijken. Het zijn veelal oude films waarvan het auteursrecht is verlopen.
https://archive.org/details/movies
   
YouTube Films
Het filmkanaal van YouTube. De categorie met gratis films is helaas geschrapt; enkel nog tegen betaling ŗ enkele euro's per titel.
https://www.youtube.com/channel/UClgRkhTL3_hImCAmdLfDE4g
   
NTR Korte Film
Op NTR Korte Film vind je kortfilms van o.a. de series KORT! en One Night Stand, uitgezonden door de Nederlandse openbare omroep. Maar ook korte films speciaal ontwikkeld voor de mobiele telefoon en interactieve films gemaakt voor internet.
http://kort.ntr.nl
   
Open Video Project
Het Open Video Project bevat een grote database met gedeelde videobestanden - veelal documentaires - over tal van onderwerpen. Het project is ontwikkeld door de universiteit van North Carolina (VS).<
http://www.open-video.org
   
Trailer Addict
Trailers, teasers, spots en clips van alle kersverse rolprenten, gratis te bekijken in hoge definitie-kwaliteit.<
http://www.traileraddict.com
   
  Gerelateerd
  Surfplaza Magazine
  Randlinks
VEVO
Vevo biedt officiŽle muziekvideo's aan van drie van de vier grote platenmaatschappijen: Universal Music Group, Sony Music Entertainment en EMI.
http://www.vevo.com

Suggest Me A Movie
Krijg filmsuggesties op basis van jouw criteria, zoals genre en jaartal - maar net waar je op dit moment zin in hebt. De trailer zit er steeds bij.
http://www.suggestmemovie.com

De 100 beste films op Netflix
Netflix-inspiratie nodig? De New York Times compileerde deze lijst van 100 beste speelfilms die je via Netflix kan bekijken.
https://www.nytimes.com/watching/lists/best-movies-on-netflix

British Pathť
De Britse bioscoopketen Pathť heeft zijn complete archief van nieuwsfilms op YouTube gezet. Het gaat om 85.000 filmpjes.
https://www.youtube.com/channel/UCGp4u0W