info[]surfplaza.be
Online film
stream Hollywood naar je toe
Movieclips
YouTube-kanaal waar je gratis fragmenten uit bekende speelfilms kan bekijken, veelal in HD-kwaliteit.
https://www.youtube.com/channel/UC3gNmTGu-TTbFPpfSs5kNkg
   
Reddit / Full Movies On YouTube
Er staan op YouTube heel wat speelfilms die je integraal en gratis kan bekijken. Deze Reddit-subgroep verzamelt die. Dankzij het Reddit-stemsysteem komen de beste films automatisch bovendrijven. Maar je kan ook de nieuwste vondsten nagaan en selecteren op genre. Bij elke upload wordt de beeldkwaliteit vermeld en dode links worden weldra verwijderd.
https://www.reddit.com/r/fullmoviesonyoutube/
   
Open Culture
Collectie van 4000+ gratis films, veelal van historische waarde. Zo herbergt ze horrorfilms van Alfred Hitchcock, creaties van Charlie Chaplin, westerns met John Wayne en vroeg werk van Quentin Tarantino. Je vindt er ook een speciale collectie films die een Oscar wonnen.
http://www.openculture.com/freemoviesonline/
   
Top Documentary Films
Bekijk honderden documentaires (meest Engelstalig) online en verbreed je horizon.
https://topdocumentaryfilms.com
   
Public Domain Movie Torrents
Kosteloos speelfilms downloaden waarvan het auteursrecht reeds verstreken is. Het zijn dus oudere rolprenten, maar daarom niet altijd de minste. De speelfilms zijn gecodeerd met behulp van Divx en je downloadt ze met Bittorrent.
http://www.publicdomaintorrents.info
   
Moving Image Archive
Archive.org is vooral bekend vanwege de Wayback Machine, maar de site herbergt ook een grote verzameling films, die je gratis integraal kan bekijken. Het zijn veelal oude films waarvan het auteursrecht is verlopen.
https://archive.org/details/movies
   
YouTube Films
Het filmkanaal van YouTube. De categorie met gratis films is helaas geschrapt; enkel nog tegen betaling à enkele euro's per titel.
https://www.youtube.com/channel/UClgRkhTL3_hImCAmdLfDE4g
   
Short of the Week
Voor degenen met weinig tijd of geduld selecteert de redactie van Short of the Week elke week een originele kortspeelfilm die gratis te zien is op de videowebsite Vimeo.
https://www.shortoftheweek.com
   
NTR Korte Film
Op NTR Korte Film vind je kortfilms van o.a. de series KORT! en One Night Stand, uitgezonden door de Nederlandse openbare omroep. Maar ook korte films speciaal ontwikkeld voor de mobiele telefoon en interactieve films gemaakt voor internet.
https://kort.ntr.nl
   
Open Video Project
Het Open Video Project bevat een grote database met gedeelde videobestanden - veelal documentaires - over tal van onderwerpen. Het project is ontwikkeld door de universiteit van North Carolina (VS).
https://open-video.org
   
Trailer Addict
Trailers, teasers, spots en clips van alle kersverse rolprenten, gratis te bekijken in hoge definitie-kwaliteit.
https://www.traileraddict.com
   
   
  Gerelateerd
  Surfplaza Magazine
  Randlinks
Suggest Me A Movie
Krijg filmsuggesties op basis van jouw criteria, zoals genre en jaartal - maar net waar je op dit moment zin in hebt. De trailer zit er steeds bij.
https://www.suggestmemovie.com

De 100 beste series van de afgelopen 20 jaar
Geekster is een Vlaams online magazine gewijd aan films, series, comics, boeken en games. Ze stelden onder meer deze lijst van beste series voor je samen.
https://www.geekster.be/series/de-100-beste-series-van-de-afgelopen-20-jaar/

50 beste films op Netflix
Netflix-inspiratie nodig? De New York Times compileert regelmatig deze lijst van 50 beste speelfilms die je via Netflix kan bekijken.
https://www.nytimes.com/best-movies-on-netflix

British Pathé
De Britse bioscoopketen Pathé heeft zijn complete archief van nieuwsfilms op YouTube gezet. Het gaat om 85.000 filmpjes.
https://www.youtube.com/channel/UCGp4u0W