Magazine

Wat zijn de beste films en series op Netflix? Deze tools helpen je ze te vinden

In een zwart gat gevallen nadat je favoriete Netflix-serie is afgelopen? Als bingewatcher naarstig op zoek naar een nieuwe verslaving? Dat blijkt nog geen sinecure, gezien Netflix’ overdonderend grote aanbod van streaming films en series. Daarom hebben we een aantal tools voor je om de keuzestress in te perken. Voor je het weet kan je je opmaken voor de volgende Netflix-marathon.

 

1. Flixable

 

Daar waar de zoekfunctie van Netflix wat te wensen overlaat, schiet Flixable te hulp. Zo brengt hun zoekmachine op de eerste plaats een scheiding aan tussen series en films. Daarnaast kan je een genre kiezen en selecteren op de beoordeling in de Internet Movie Database (IMDb). Ook kan je je zoekopdracht verfijnen naar releaseperiode. Desgewenst vanaf 1900, al zijn wij nog geen stomme films op Netflix tegengekomen. Tot slot kan je nog bepalen hoe je de zoekresultaten wilt sorteren: op beoordeling, releasejaar, titel of wanneer toegevoegd op Netflix. In plaats van actief een serie van jouw gading op te snorren, kan je je ook laten inspireren door het overzicht van populairse serie en films. Of door de lijst van Netflix Originals.

 

 

De Nederlandstalige versie van Flixable, waarnaar we verwijzen, is gebaseerd op de Nederlandse catalogus. Die kan dus afwijken van de Belgische.

 

2. JustWatch

 

Het aanbod van Netflix verandert voortdurend. En natuurlijk, grote releases van series of films zullen je via de startpagina niet ontgaan. Maar de wekelijkse aankondigingen van Netflix bevatten lang niet alle nieuwe content. Om precies te kunnen zien wat er nieuw is op het videoplatform, van dag tot dag, wijk je best weer uit naar een aparte site: JustWatch. Deze presenteert je alle kakelversie series en films op een handige tijdlijn. De site doet dat overigens ook voor andere streaming video providers, al zijn de meese daarvan niet (direct) bij ons beschikbaar. Helaas bestaat ook van JustWatch nog geen specifiek Belgische versie, dus verwijzen we je wederom naar de Nederlandse.

 

 

3. FanTV

 

Wil je een handige, gepersonaliseerde Netflix-gids op je mobieltje, dan is FanTV een prima optie. Deze gratis app voor iOS en Android verzamelt films en series op basis van je profiel en persoonlijke voorkeuren en presenteert die in een intuïtieve interface met veel foto’s. Vergeet Tinder, met FanTV ga je op zoek naar je ultieme match! Nou ja, serie-match.

 

 

4. Reelgood

 

Reelgood is een knappe site en iOS-app die je doorheen het enorme aanbod van on demand-televisie gidst. Ze doet dit alleen voor Amerikaanse diensten, zoals HBO en Hulu, waarvan de meeste bij ons niet (direct) te bekijken zijn. Maar Netflix zit er natuurlijk ook bij, al moet je er rekening mee houden dat het Amerikaanse aanbod verschilt van het onze. Met Reelgood kan je het Netflix-aanbod verfijnd doorzoeken en kan je je serie-kijkgedrag bijhouden in een persoonlijke lijst. Ook kan je titels noteren die je graag wil zien, maar die nog niet te huren of te streamen zijn. Reelgood geeft je een seintje zodra de film of serie beschikbaar is.

 

 

Oh, en maakt het je even niks meer uit wat je kijkt, áls je maar wat te kijken hebt (naar jouw smaak dan toch)? Probeer dan de Netflix Roulette. Kies een genre en draai aan het rad…

 

Voor de newbies

 

Ben je een kersverse bingewatcher? Een heuse Netflix-maagd? Doe dan je voordeel met onderstaande lijstjes. Deze tonen series die de voorbije jaren het meest binnen zeven dagen door nieuwe leden zijn uitgekeken. UITgekeken ja! De lijstjes zijn gebaseerd op onderzoek door Netflix zelf.

 

De top-10 voor België:
1. Orange is the New Black
2. Narcos
3. Breaking Bad
4. The Walking Dead
5. Stranger Things
6. Prison Break
7. House of Cards
8. Pretty Little Liars
9. 13 Reasons Why
10. Gossip Girl

 

De top-10 wereldwijd:
1. Breaking Bad
2. Orange is the New Black
3. The Walking Dead
4. Stranger Things
5. Narcos
6. House of Cards
7. Prison Break
8. 13 Reasons Why
9. Grey’s Anatomy
10. American Horror StoryLaatste reacties