Magazine

Forgotify: een tweede kans voor 4 miljoen vergeten Spotify-songs

Met naar eigen zeggen meer dan 20 miljoen liedjes in hun database, is Spotify een onuitputtelijke bron van muziek. Zó onuitputtelijk, dat veel van die songs – 20 procent maar liefst – nog nooit via Spotify zijn afgespeeld. Songs die om eender welke reden eenzaam ronddwalen in de krochten van ’s werelds populairste muziekstreamingdienst. Maar er gloort hoop en licht voor deze vergeten deuntjes. De nieuwe website Forgotify heeft als doel om 4 miljoen vergeten Spotify-nummers alsnog onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Voor jou een uitgelezen kans om letterlijk als eerste een bepaald nummer te horen (als eerste via Spotify dan toch). En misschien wel fantastische muziek te ontdekken!

 

Forgotify werkt heel simpel. Even inloggen met je Spotify-gegevens en je kan gelijk een willekeurig nummer afdraaien via je Spotify-player. Een nummer dat dus nog nooit eerder via Spotify gestreamd werd! Is het niks? Skippen die handel, oftewel naar de eeuwige vergetelheid ermee! Is het de max? Dan kan je het liedje delen via Facebook & co en het alsnog de faam verschaffen die het toekomt.

 


 

Dat laatste zal denkelijk niet vaak gebeuren. Want hoe ludiek ook, Forgotify schotelt vooral obscure prul voor. Althans, zo hebben wij ervaren na het afspelen en snel weer skippen van nummers als deze:

 

 

Al is “Fifi, Le Chien”, van een Frans kinderkoor, toch wel een leuke vondst. En met een beetje geduld en goede wil stuit je misschien wel op een pareltje.

 

Populair is de webapplicatie alleszins, getuige de 32.000 Facebook-likes tot op heden. Snel uitproberen dus, want misschien wordt Forgotify wel zó vaak gebruikt, dat het zichzelf opheft…

 

www.forgotify.com

Laatste reacties