Magazine

Online radio luisteren: de 5 beste sites

oude radioOndanks de populariteit van streaming muziek-diensten als Spotify is ‘ouderwetse’ radio nog altijd springlevend. En dankzij het internet ben je niet meer afhankelijk van het beperkte zenderbereik van de FM- en AM-band. Sterker nog, je kan tegenwoordig met enkele muisklikken naar radiostations uit de hele wereld luisteren of een radiozender vinden die alleen maar muziek speelt van jouw goesting. Maar wat zijn nou de beste sites die jou toegang verschaffen tot het eindeloze aanbod van live radiostreams? We zetten ze voor je op een rijtje.

 

Belgie.FM

 

Op Belgie.FM vind je alle grote landelijke, regionale en web-only-zenders bij elkaar, in één scherm gegroepeerd en te beluisteren in één centrale radiospeler. Zo zap je moeiteloos van de ene naar de andere zender.

 

radio-fm

 

Radio Plus (VRT)

 

Radio Plus is een portaalsite van de VRT waarop je alle radiozenders van de openbare omroep kan beluisteren, playlists kan bekijken en programma’s kan herbeluisteren.

 

radioplus

 

TuneIn

 

Radio uit de hele wereld binnen klikbereik. TuneIn verzamelt van elk land niet alleen de grote nationale zenders, maar ook vele regionale en lokale, en de betere web-only‘s. Je hoeft niet door te klikken naar andere sites, want de radiostreams worden, razendsnel, in de TuneIn-player geladen (al wil er wel eens eentje niet werken). Navigeren door het eindeloze aanbod van radiostations kan je op basis van locatie of genre. Ook beschikbaar als app voor iOS en Android. Meer informatie in dit artikel.

 

tunein

 

Radio Garden

 

Het aloude gevoel van radiozenders afschuimen krijgt een nieuwe dimensie in deze Google Earth-achtige interface die haast letterlijk een wereld aan radiozenders voor je opent. Draaiend aan de wereldbol doemen de radiosignalen vanzelf op. Laat je verrassen door muziek en cultuur uit de hele wereld – een welkome afwisseling wellicht op de uitgekauwde Spotify-playlists. Radio Garden is een project van Nederlandse makelij, mede op initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

 

radiogarden

 

Internet-Radio.com

 

Binnen no-time een radiostation vinden dat muziek draait waar je op dit moment zin in hebt? Internet-Radio.com maakt dat wel heel makkelijk voor je. Kies je genre en je krijgt een lijst met radiostations uit de hele wereld (iets meer Amerikaans georiënteerd) en bij elk het nummer dat ze op dit moment draaien.

 

internet-radioLaatste reacties