info[]surfplaza.be
Seks en relatie
jouw gids naar de hartstocht
Je bevindt je hier: startpagina > seks en relatie > sexting met beleid: 12 nuttige tips
Sexting met beleid: 12 nuttige tips
Gepubliceerd op 27 oktober 2021, 16:07 uur
Sexting betekent dat je je partner of crush seksueel getinte berichten stuurt via een digitale chatapp als WhatsApp of Facebook Messenger. Sexting kan een spannend onderdeel van het voorspel zijn of een manier om een relatie nieuw leven te blazen als de seks wat van de kook is geraakt. Er zijn wel wel wat obstakels en valkuilen. Tien tips voor het betere sexten.

1. Begin langzaam

Wanneer je net begint, kan sexting een beetje ongemakkelijk zijn, vooral met een nieuwe persoon. Zorg er dus voor dat je het rustig aan doet en langzaam begint.

Onze suggestie zou zijn om een ​​flirterig gesprek te voeren en hun reactie te peilen. Als ze je knipogen sturen, dan staan ze waarschijnlijk wel open voor wat gewaagdere gesprekken.

2. Bouw het op

Als je elkaar ontmoet begin je niet meteen aan seks. Jullie begroeten elkaar, zoenen een beetje, kleden je uit, doen wat voorspel enzovoort. Sexting is ongeveer hetzelfde. Je moet langzaam opbouwen naar de sappige dingen.

Begin door ze normaal te begroeten, vraag ze hoe hun dag verloopt. Als ze je vragen hoe het met die van jou gaat, zeg dan iets als: "Het is niet slecht... maar het zou beter zijn als je hier was ;)"

Zorg ervoor dat je een knipoog geeft, zodat ze weten in welke richting je het gesprek wilt voeren.

3. Kies je tijd zorgvuldig

Proberen te sexten terwijl de ander druk bezig is met werken heeft natuurlijk geen zin.

Kies een tijdstip waarop je weet dat ze je berichten kunnen lezen en meteen kunnen antwoorden. Om sexting op de juiste manier te laten werken, moet er wat heen en weer worden gepraat.

Eenzijdige sexting is gewoon voor niemand leuk. Als je een uur of langer op antwoord moet wachten, bouw je nu eenmaal niet veel spanning op.

4. Noem een ​​andere keer dat je seks hebt gehad

Door te praten over een seksuele ontmoeting die jullie twee eerder hebben gehad, breng je hun gedachten precies op de plek waar je ze wilt hebben. Denk aan zinnen als: "Ik kan niet stoppen met denken aan wanneer je de vorige keer ... deed ;)" is genoeg om hun gedachten op de juiste plaats te krijgen. Het bereidt ze voor op je grote aanval van seksuele fantasieën.

5. Vermijd afkortingen

Niets zal de stemming sneller doden dan iemand die absoluut geen idee heeft wat je bedoelt met het schrappen van een bepaald woord. En zorg er daarom voor dat je dingen ook correct spelt. Autocorrectie is er voor een reden, nietwaar?

6. Houd het realistisch

Begin niet met het beschrijven van een belachelijke fantasie die gewoon veel te veel is voor je partner om zich voor te stellen. Het beste van sexting is dat ze zich kunnen voorstellen dat jullie twee bezig zijn met de handelingen die je beschrijft. Zorg er dus voor dat ze realistisch genoeg zijn om te geloven.

Anders zal de stemming heel snel worden gedood, omdat ze gewoon met hun ogen rollen en 'ja, goed' zeggen en de hele zaak vergeten.

7. Beperk je gebruik van emoji's

Een vakkundig geplaatste emoji hier en daar kan echt geweldige dingen toevoegen aan je sexting. Als je er echter te veel van gebruikt, kunnen ze afleidend zijn en ervoor zorgen dat je partner het gesprek niet erg serieus neemt.

Gebruik emoji's spaarzaam en als je ze toch gebruikt, zorg er dan voor dat ze de juiste impact hebben.

8. Mannen, geen ongevraagde pikfoto's

Er is geen hoek, verlichting of filter die een penis er geweldig uit laat zien. Dus doe alle betrokkenen een plezier en stuur deze foto's pas als je partner erom vraagt.

9. Bouw op naar de goede foto's

Als je foto's gaat verzenden, zorg dan dat je een galerij bij de hand hebt en stuur niet meteen dat volledige naakt. Het verpest gewoon de hele spanning van de sexting. Je moet als het ware de toon zetten.

Stuur foto's alsof je jezelf langzaam voor hen uitkleedt in stilstaande frames, net alsof ze je geleidelijk naakt zouden zien worden als je je persoonlijk zou uitkleden. Een decolletê hier, een topless shot daar en dan verder.

10. Wees zeker van je keuzes

Als je een bericht of foto stuurt, wacht dan op hun antwoord. Zelfs als het even duurt en je je keuze heroverweegt, blijf erbij! Wees zelfverzekerd in wat je verzendt. Vertrouwen = geweldige sexting.

11. Nooit dronken sexten

Niet alleen zul je hoogstwaarschijnlijk bijna alles verkeerd spellen, maar het is ook niet waarschijnlijk dat je je boodschap duidelijk overbrengt, wat tot misverstanden en teleurstellingen kan leiden.

12. Maak je verwachtingen waar

Het is natuurlijk leuk om een beetje te teasen, maar maak verwachtingen die je schept ook waar. Vertel je partner niet dat je naakt in bed ligt en als ze thuiskomen lig je in een gerafelde pyjama tv te kijken.

Tot slot

Sexting is fun, maar doe het (net als echte seks) veilig.

Beveilig je telefoon met een wachtwoord en deel het met niemand. Bewaar je foto's in een aparte map op je telefoon en beveilig ze indien mogelijk ook met een wachtwoord. En ja, zorg ervoor dat je de foto naar de juiste persoon stuurt voordat je op 'verzenden' drukt!