info[]surfplaza.be
Dating
voor passievolle avonturen
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > casual dating
De 7 beste websites en apps voor casual dating
7 mei 2019, 12:43, laatst aangepast 18 okt 2022, 12:09
flirten
Er bestaan talloze websites en mobiele apps om de ware liefde te vinden. Maar soms zoek je iets anders dan het eeuwige geluk. Je verkiest het kortstondige genot, een vluggertje, een wilde nacht, misschien wel een heimelijk rendez-vous buiten de deur... Gelukkig leven we in de luxe dat ook dáár digitale diensten voor bestaan.

Nadeel van erotische datingsites is dat ze niet allemaal even helder zijn in hun bedoelingen of dat ze dubieuze profielen bevatten. Welnu, garanties geven kunnen we nooit, maar onderstaande sites en apps staan in ons land bekend als betrouwbare, professionele platformen voor spannende chats en dito afspraakjes. Give it a try, zouden we zeggen, op weg naar het avontuur(tje)...

1. Ondeugend-Daten.be

Een onvervalste datingsite voor mannen en vrouwen die er geen doekjes om winden. Ondeugend-Daten.be is onderdeel van Sexy Dating Networks, een netwerk van datingwebsites voor volwassenen in de Benelux. De makers beloven dat je geen nepprofielen tegenkomt, zoals dat bij veel dit soort sites wél het geval is. Je wordt dus niet nodeloos aan het lijntje gehouden door een chatoperator...

Ondeugend-Daten.be heeft een transparante website, zonder schimmigheden. Bij hun veelgestelde vragen lees je precies wat je wel en niet kan verwachten, wat gratis is en wat betalend, en hoe je dan kan betalen. Als gratis lid kan je een profiel aanmaken, profielen bekijken, foto's plaatsen en een beperkt aantal foto's bekijken, standaardberichten sturen en standaard opzoekingen verrichten.

Als je besluit zogenaamde credits te kopen geniet je trouwens, net als bij alle webwinkels, herroepingsrecht, oftewel een wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen. Als je tijdens die dagen gebruikmaakt van betaalopties op de site, worden die wel nog in rekening gebracht.


ondeugend-daten.be

2. Novamora.be

Novamora.be richt zich op singles én stellen die een meer avontuurlijke date zoeken. Oftewel, voor wie het een 'beetje pittig' mag. De site afficheert zich nadrukkelijk als een veilige en betrouwbare site - als een échte datingsite in plaats van een chatsite met fakeprofielen, zoals je in de erotische niche vaak tegenkomt.

Zoals bij de meeste reguliere datingsites zijn de basisfuncties gratis en kan je dus gratis een profiel aanmaken met foto's en die van anderen bekijken. Verder kan je natuurlijk opperste discretie verwachten.

Novamora.be is een relatief nieuwe adult datingsite, maar door advertenties op radio en tv is het aantal leden snel groeiende, zeggen de makers.


novamora.be

3. Victoria Milan

Onder het motto "Herbeleef de passie, begin een affaire" richt het internationaal opererende Victoria Milan zich, net als Second Love, op mannen en vrouwen die discreet en anoniem een buitenechtelijke affaire zoeken. En ook hier geldt dat je gratis rond kan kijken alvorens eventueel een betaald lidmaatschap te nemen.

Naast een website (met 'paniekknop') biedt Victoria Milan ook een mobiele app (iOS en Adroid) zodat je overal en altijd je berichten en chats kan nazien. Ze leveren je bovendien allerlei tools om je profiel desgewenst zo anoniem mogelijk te maken, terwijl je je toch voldoende bloot kan geven.

Naar eigen zeggen stelt Victoria Milan alles in het werk op nepprofielen te voorkómen. Mocht je toch een faker tegenkomen, dan kan je deze melden aan moderatieteam, waarna zo snel mogelijk actie wordt ondernomen.


victoriamilan.be

4. Second Love

De start van Second Love bracht in 2008 behoorlijk wat commotie teweeg in de Vlaamse en Nederlandse media. Het was dan ook de eerste Nederlandstalige website die onomwonden in een behoefte voorziet waarop nog altijd een groot taboe berust: avontuurtjes buiten de deur, oftewel vreemdgaan.

Critici vonden en vinden dat Second Love een stap te ver gaat door expliciet echtbreuk te faciliteren. Anderen vinden dan weer dat vreemdgaan niet per se slecht is voor een huwelijk, aangezien de mens nu eenmaal niet monogaam is. Bovendien zijn steeds meer huwelijken en relaties 'open', waardoor steeds meer niet-singles behoefte hebben aan flirt, zonder allerlei moeilijke wegen te moeten bewandelen.

Hoe het ook zij, Second Love zette door en is vandaag de dag de grootste website in zijn genre en maakt inmiddels ook internationaal furore. De ethische kant buiten beschouwing latend, kunnen we stellen dat de site professioneel en transparant is. Je kan gratis lid worden en dan al eens de kat uit boom kijken: zoeken in je regio, profielen bekijken, en berichten en 'winks' ontvangen. Met een betaald lidmaatschap kan je 15 nieuwe contactverzoeken per dag verrichten en kan je onbeperkt communiceren met bestaande contacten. Ook hier geldt na betaling het herroepingsrecht.


second-love.be

5. Passie voor Twee

Passie voor Twee is de nieuwste website voor mannen, vrouwen en stellen die een affaire of avontuur zoeken. Je kan je gratis inschrijven en profielen bekijken. Wil je foto's zien of zelf contacten leggen, dan kan dat via een betaald lidmaatschap.

Alle profielen worden manueel nagezien en er is drie dagen per week een telefonische helpdesk beschikbaar.

De site richt zich zowel op Nederland als Vlaanderen.


passievoortwee.be

6. C-dating.be

"Informeel daten met stijl", klinkt het bij C-dating. Dat klinkt wat chiquer dan 'seksdating', al komt het daar natuurlijk wel op neer. C-dating, met de 'C' van 'casual' dus, is een grote internationale datingsite, uitgebaat door het Luxemburgse Interdate, in ons land actief sinds 2008. De site heeft naar eigen zeggen een eigen techniek om namaakprofielen zoveel mogelijk uit te bannen.

C-dating.be ziet er gelikt uit en belooft zelfs een slagingskans van 72% (gebaseerd op statistieken van 2017). Gelukkig hoef je je ook hier niet meteen in het diepe te storten: als gratis lid kan je zonder verplichtingen door de profielen struinen - via webbrowser of mobiele app. Bevalt het, dan kan je een betaald abonnement nemen vanaf € 19,90 per maand.


c-dating.be

7. AdultFriendFinder

AdultFriendFinder is 's werelds oudste en grootste website voor snelle dates. Nieuwssite Mashable onderwierp de dienst onlangs aan een uitgebreide review. Ondanks de algehele scepsis over erotische contactensites, concludeerde Mashable dat het lang zo slecht niet werkt: "AdultFriendFinder is possibly the easiest most low pressure way to find a friends-with-benefits situation without insulting anyone."

Nadeel van het Amerikaanse AdultFriendFinder is dat je waarschijnlijk niet zoveel contacten in je regio zult vinden. Gebruik je dit soort sites vooral voor sexting, of ben of ga je naar het buitenland, dan is deze stoute datingreus allicht het proberen waard.


adultfriendfinder.com

En ook nog...

In dit artikel bespraken we websites en apps die expliciet gericht zijn op eenmalige ontmoetingen of kortstondige affaires. Natuurlijk zijn er ook nog tal van 'gewone' diensten die je aan hetzelfde kunnen helpen, of waarmee je spannende chats en foto-uitwisselingen kan voeren. Let wel dat deze ook veelvuldig gebruikt worden door mensen met heel andere (lees: brave) bedoelingen.

De meest gebruikte zijn:

Hoewel in dit soort applicaties de nodige technische snufjes zijn verwerkt om je privacy te beschermen, is het toch altijd uitkijken geblazen wat je van jezelf het digitale luchtruim in stuurt!