info[]surfplaza.be
Dating Magazine
de lusten en lasten der liefde
Je bevindt je hier: startpagina > webgids > dating > magazine > 15 bijzondere weetjes over daten
15 bijzondere weetjes over daten
dinsdag 14 maart 2017, 12:43 uur
hart
De wetenschap onderzoekt (bijna) alles, k hoe we daten. Uit al die onderzoeken distilleerden we 15 opzienbarende feitjes. Het is natuurlijk de bedoeling dat je ook iets met deze feiten kan. Doe er je voordeel mee en gebruik ze daarom tijdens het daten!

Mannen hebben maar twee dates nodig

Al na twee dates weten mannen of ze verliefd zijn of niet. Bij vrouwen is dat aantal schrikbarend veel hoger. Pas na 10 tot 14 dates weten ze of ze met hem verder willen of niet!

Vrouwen met een laag libido zijn niet kieskeurig

Je zou denken dat vrouwen met een hoger libido minder kieskeurig zijn en altijd 'zin hebben'. Dat is niet zo. Vrouwen met een hoog libido zijn kieskeuriger als het aankomt op het maken van een keuze voor een partner dan mannen. Mannen met een hoog libido nemen sneller een minder aantrekkelijke partner voor lief.

Veel daten maakt veel zelfverzekerder

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat des te vaker zij daten, des te zelfverzekerder ze worden. Ben je single en niet zo zelfverzekerd omdat je vaak afgewezen word? Dan is de oplossing dus simpel: Ga veel daten! Het blijkt dan steeds eenvoudiger te zijn om te kunnen omgaan met afwijzingen. Hoe tegenstrijdig dit ook klinkt.

Binnen een paar seconden weten of je seks wilt

Mannen en vrouwen weten al na pak 'm beet vijf seconden of ze met iemand naar bed zouden kunnen gaan...

7000 woorden

Wist je dat vrouwen dagelijks gemiddeld 7000 woorden uitspreken tegenover het magere aantal van 2000 woorden die mannen gebruiken? Doe er als man je voordeel mee! Laat haar gewoon 70% tot 80% van de tijd volpraten. Luister goed naar haar. Ze zal het waarderen...

Mannen maken veel sneller keuzes

Het zit gewoon in de natuur van mannen om snel te kunnen beslissen. Vrouwen hebben tijdens een date minimaal een uur nodig om te beslissen of ze een tweede date willen. Mannen hebben daar maar een kwartiertje voor nodig.

Gelijke hartslag

Als stelletjes die verliefd zijn elkaar langer aankijken, dan gaat hun hartslag gelijk lopen...

Overenthousiast zijn tijdens het daten is schadelijk

Vrouwen en mannen die overenthousiast reageren tijdens een date worden minder aantrekkelijk gevonden dan mannen of vrouwen die meer ingetogen reageren. Overenthousiasme wordt niet gewaardeerd en zou wel eens als 'nep' of 'overdreven' kunnen worden opgevat.

Vrouwen in het rood

Vrouwen maken bij mannen een veel betere indruk indien ze in het rood gekleed gaan. Mannen hebben overduidelijk een zwak voor die kleur. Doe als vrouw een voordeel met dit gegeven... Doe in elk geval rode lippenstift op.

Economische crisis

Tijdens de voorbije economische crisis is wederom gebleken dat daters zich niets van die mailaise aantrekken. Ze gaven jaarlijks evenveel geld uit tijdens het daten. Het is niet bekend of er beknibbeld werd op kleding en andere zaken zoals reizen. Zo kan je zien dat geld ondergeschikt is aan de liefde!

Intelligentie

Hoogintelligente mannen komen makkelijk aan de vrouw. Voor hoogopgeleide vrouwen gaat dat niet op. Zij vinden namelijk het moeilijkste een partner. Mannen zoeken het liefst een partner met een gelijkwaardig of lager niveau terwijl vrouwen juist een even intelligente of intelligentere man zoeken. Laagopgeleide mannen vinden net zo moeilijk een partner als hoogopgeleide vrouwen.

Mannen willen advies maar vrouwen niet

Als mannen een probleem hebben dan zoeken ze geen luisterend oor. Ze willen advies. Vrouwen willen echter dat er naar hen geluisterd wordt. Het probleem hoeft niet per se opgelost te worden - als ze maar hun verhaal kunnen doen.

Mannen worden dommer als ze met een vrouw praten

Mannen worden dommer als ze praten met een mooie vrouw. Natuurlijk heeft het dat te maken met de zenuwen. En misschien zijn ze helemaal overbluft. Maar een grappig feitje is het zeker.

Vrouwen die hard to get spelen vergeten n ding

Vrouwen kunnen er soms wat van. En van hun troeven is om hard to get te spelen, in de hoop dat de mannen in kwestie op ze gaan jagen. Maar veel vrouwen vergeten een belangrijk ding en dat is dat ze daarmee juist veel mannen afschrikken. Misschien schrik jij juist wel je droomman af door hard to get te spelen! Mannen moeten weten wanneer een vrouw interesse in ze heeft. Verbergt een vrouw haar interesse en negeert ze hem? Dan druipt hij al snel teleurgesteld af. Toon als vrouw zo nu en dan je interesse en gedraag je niet als een ijskoude hork.

Bronnen: Thoughtcatalog en Bustle.