info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > hoeveel seks heb je nodig om gelukkig te zijn?
Hoeveel seks heb je nodig om gelukkig te zijn?
29 maart 2016, 14:07 uur
happify

Hoeveel keer seks per maand is ‘normaal’? Maakt meer seks gelukkiger? Wat zijn de sleutels tot betere seks? Op welke leeftijd heeft men de beste seks? In welke landen heeft men de beste seks? Hoe word je aantrekkelijker? En: hoeveel procent van de vrouwen beleeft regelmatig een orgasme gedurende de seks?

Prangende vragen, die allemaal beantwoord worden in één grote infographic, in elkaar gefietst door de mensen achter de website en app Happify. Mocht je die nog niet kennen: Happify biedt opdrachten en spellen om op ‘mindere’ momenten in je leven wat positiviteit te brengen.

Dat een bevredigend seksleven onlosmakelijk verbonden is met je algehele geluksgevoel, mag geen verrassing zijn. Maar de Happify’ers hebben dus eens op een rijtje gezet hoe dat seksleven er idealiter uitziet, en wel op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Dit overigens vooral vanuit het perspectief van koppels.

De gemiddelde Amerikaanse volwassene (ongeacht single of in relatie) blijkt twee tot drie keer per maand seks te hebben. Koppels die gemiddeld één keer per week seks hebben zouden het gelukkigst zijn. Opvallend: 61 procent van de vrijgezellen en 18 procent van de getrouwden heeft in het afgelopen jaar géén seks gehad (met anderen toch), althans volgens de National Survey of Sexual Health and Behavior, een uitgebreid, representatief Amerikaans onderzoek. Meer interessante weetjes vind je hieronder. Voldoe jij aan het seksuele geluksprofiel?

Mobiele gebruikers: klik hier voor een grotere versie.

Happify-Sex