Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > een vlaamse vrijpartij duurt 47 minuten
Een Vlaamse vrijpartij duurt 47 minuten
25 juni 2015, 17:21 uur
love time

Vlamingen vrijen niet overdreven veel (gemiddeld 1,28 keer per week), maar als we het doen, dan nemen we er onze tijd voor. Een gemiddelde vrijpartij van de Vlaming duurt 47 minuten, voorspel en knuffelen inbegrepen. En we hebben vooral seks in het weekend, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) naar de tijdsbesteding van de Vlaming.

“Op maandag ook nog een beetje en hoe verder de week vordert, hoe minder we het doen. Op vrijdag wordt het minst gevreen,” aldus onderzoekster Kyra de Korte in Het Nieuwsblad.

65- tot 75-jarigen trekken het langst uit voor een potje kieren. Zij doen gemiddeld 1 uur en 39 minuten over n vrijpartij.

Gemiddelde duur per vrijpartij

De 25- tot 39-jarigen doen het meest frequent aan seks, met gemiddeld 2,04 keer per week. Nadien loopt het aantal vrijpartijen per week gestaag af.

Gemiddeld aantal vrijpartijen per week

In het Tijdsbestedingsonderzoek van de VUB werden 3260 Vlamingen ondervraagd, die een week lang al hun activiteiten hebben bijgehouden: hoe vaak ze gaan sporten, tv kijken, klusjes doen. En dus hoe vaak en hoelang ze van bil gaan.

(Bronnen: VTM Nieuws en Het Nieuwsblad)