Magazine

5 websites voor nog meer Google Street View-plezier

Wordt het toch maar een staycation dit jaar? Dan kan je dankzij Street View alsnog – weliswaar virtueel – naar alle uithoeken van de wereld en alles wat daartussen ligt. De mobilemappingdienst van Google blijft een bron van online vertier, zeker nu ze al de nodige jaren bestaat en je daardoor zowel oude als recente opnamen kan zien. We verzamelden vijf toffe websites die geheel gewijd zijn aan Street View en je helpen om nieuwe en bijzondere plekken op aarde te ontdekken.

  

Virtual Globetrotting

 

Het Amerikaanse weblog Virtual Globetrotting begon in 2005 met het verzamelen en beschrijven van bijzondere locaties die men tegenkwam op Google Maps en later ook Google Street View, Bing Maps and Bing Birds Eye View. De makers snorren huizen van beroemdheden voor je op, evenals filmlocaties, verlaten plekken, kastelen, militaire bases, historische plaatsen enzovoort. Globetrotter word je gewoon vanuit je luie zetel!

 

 

Globe Genie

 

Globe Genie is een Street View-mashup die je meeneemt op reis naar verschillende delen van de wereld. Aan de rechterkant kies je de continenten die jou het meest interesseren. Vervolgens klik je op ‘Teleporteren’, waarna de site je naar een willekeurige plek zal brengen. Je kijkt je ogen uit! Desgewenst kan je instellen dat Globe Genie elke 10 of 30 seconden automatisch wordt bijgewerkt, zodat je achterover leunend van de ene naar de andere locatie wordt getransfereerd. Rechtsonder ziet je jouw locatie op een kaart om een ​​beter idee te krijgen van waar je je bevindt. Al met al een geweldige manier om de wereld beter te leren kennen.

 

 

Geoguessr

 

Ook post-lockdown is Geoguessr een amusant tijdverdrijf. In dit online spel krijg je een locatie in Google streetview te zien, waarna je op een kaart moet aangeven waar je denkt te zijn. Hoe dichter je bij de daadwerkelijke locatie bent, hoe meer punten je verdient. Hoewel Geoguessr niet is opgezet als gezelschapsspel, kan je het ook met meerderen spelen via bijvoorbeeld Skype.

 

 

StreetViewFun

 

Sightseeing op Google Street View levert heel wat verrassende en soms komische taferelen op. StreetViewFun schotelt je vrijwel dagelijks nieuwe curiosa voor die per toeval ontdekt werden.

 

 

HistoryPin

 

HistoryPin is een community-gestuurde website waar leden oude historische foto’s op een kaart kunnen ‘vastpinnen’. Daarnaast kunnen de foto’s worden voorzien van informatie en verhalen. Op die manier leer je hoe de wereld er vroeger uitzag. Soms worden de foto’s gecombineerd met Street View-beelden, zodat je de evolutie in de tijd kan zien.

 

Laatste reacties