Magazine

Tip: reacties pinnen onder je Instagram-berichten

Sinds gisteren wordt op Instagram een nieuwe functie uitgerold waarmee je reacties op je berichten vast kan pinnen. Daardoor komen je favoriete reacties steevast bovenaan te staan. De ‘pinned comment’-functie past in een reeks maatregelen van Instagram om meer positiviteit op het sociale platform te kweken. De functie is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar.

  

Hoe werkt het?

 

Een reactie vastklemmen onder een bericht gaat heel als volgt. Tik op de betreffende reactie en swipe naar links. Nu verschijnt er een pop-out-menu waarin je kan kiezen om de reactie te verwijderen, te rapporteren, erop te reageren of te pinnen. Druk op het punaise-icoontje links om de reactie vast te zetten.

 

 

Let op: de persoon wiens commentaar je pint, wordt daarvan op de hoogte gesteld!

 

Meer positiviteit, minder pestgedrag

 

Met het uitlichten van commentaren wil Instagram de gebruikers de mogelijkheid geven om de toon van reacties onder berichten te bepalen. Door positieve reacties bovenaan zichtbaar te maken, moeten andere gebruikers aangemoedigd worden om ook een positief bericht achter te laten. Op die manier wil het bedrijf online pestgedrag tegengaan.

 

Instagram nam al eerder maatregelen tegen cyberpesten en -stalken. Zo kan men, op basis van artificiële intelligentie, automatisch kwetsende reacties blokkeren. Ook kan je Instagram automatisch reacties laten filteren op basis van woorden en zinnen die jij hebt opgegeven. Verder kan je zelf bepalen wie jou mogen taggen in berichten.

 

Mocht er onverhoopt toch nog een pestkop doorheen glippen, dan kan je die blokkeren of ‘restricten‘.

 

De pinned comment-functie is een laatste aanvulling op dit beleid.

Laatste reacties