Magazine

Bezoek musea, monumenten en wereldwonderen vanuit huis, dankzij Google

De komende tijd wordt het veel binnen zitten, maar gelukkig is er het wereldwijde web nog. Neem nou Google, dat met Arts & Culture de wereld bij je thuis brengt. Vanuit dit portaal kan je talloze musea, monumenten en andere bijzondere plekken in de hele wereld van achter je computer bezoeken. Enerzijds laat Google je digitaal door kunstcollecties bladeren, anderzijds kan je virtueel ronddolen op de locaties. Dat laatste dankzij de gekende Street View-technologie.

  

Musea

 

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de collectie wereldberoemde musea die via het platform virtueel hun deuren openen. Van het Van Gogh Museum, The British Museum, Musée d’Orsay, The Museum of Modern Art, The J. Paul Getty Museum en Uffizi tot het National Museum of Modern and Contemporary Art in Zuid-Korea. Zie ook de top-10 van meest bezochte musea. Je kan zelfs exposities bezoeken die inmiddels al een tijdje gesloten zijn.

 

 

Een heerlijke manier om je even aan de zorgen van alledag te onttrekken. Erg leerzaam bovendien, want Google voorziet je ook van de nodige duiding en achtergrondverhalen.

 

Andere landmarks

 

Maar er is meer. Via Street View kan je ook vele andere bijzondere plekken in de wereld bezoeken. Vanuit je luie zetel toch. De Taj Mahal, het Paleis van Versailles, het Colloseum, pyramides in Egypte, de tempels van Kyoto, Sydney Opera House, Hollywood Boulevard, … We hopen er binnenkort weer naartoe te kunnen reizen, maar voorlopig moet je je er maar via je beeldscherm aan vergapen.

 

Foto: Google

Google komt ook óveral!

 

artsandculture.google.com

Laatste reacties