Magazine

De 5 beste websites voor het spelen van gratis online games

Door al die mobiele game-apps van tegenwoordig zou je bijna vergeten dat er ook nog ‘gewoon’ websites bestaan waar je gratis spelletjes kan spelen. Net als in het Flash-tijdperk. De Flash-technologie heeft inmiddels het veld moeten ruimen, maar dankzij andere, modernere technologieën valt er nog altijd volop online speelplezier te beleven. Wij selecteerden de vijf beste websites voor gratis online gaming.1. Miniclip

 

Miniclip is een gamesite opererend vanuit Zwitserland. Opgericht in maart 2001 is Miniclip al sinds jaar en dag een van de grootste online game-websites ter wereld. De site biedt honderden gratis online games aan en veel daarvan zijn originele games die alleen beschikbaar zijn via de Miniclip-website. Enkele van de populairste games op Miniclip zijn 8 Ball Pool, Agar.io, Soccer Stars, Bubble Trouble, Flip Master, Tanki Online, Short Ride en Headball 2.

 

 

2. Pogo

 

Ook Pogo is al een oudje op het wereldwijde web. Al bijna 25 jaar kan je er terecht voor denkspellen in categorieën als board, card, mahjong, poker, puzzelen, solitaire en woordspellen. Ook zijn er enkele populaire multiplayer-games. Sommige games zijn enkel beschikbaar voor betalende leden onder het kopje Club Pogo.

 

 

3. Addicting Games

 

Addicting Games biedt maar liefst meer dan 5000 spelletjes die worden ingediend door spelontwikkelaars uit de hele wereld in populaire categorieën zoals strategie-, auto-, schiet-, sport-, puzzel-, zombie- en escape-games. Enkele van de populairste (of: meest verslavende) games zijn Stack Smash, Elite Squad, Dragon Awaken, Force of Empires en Crazy Caves. Als je je registreert, kan je scores bijhouden en vrienden uitdagen.

 

 

4. Armor Games

 

Elke week worden er nieuwe games toegevoegd aan de toch al enorme verzameling gratis online games bij Armor Games. Populaire spellen hier zijn de actie-, avontuur-, arcade-, schiet-, puzzel-, strategie- en sportspellen, maar er zijn nog veel meer categorieën waaruit je kan kiezen. Gratis registratie bij Armor Games betekent minder advertenties, de mogelijkheid om je eigen lijst met favoriete games te maken en deelname aan communitychat.

 

 

5. Kongregate

 

Ook Kongregate is een oudgediende op het web, met een enorm aanbod van games die je in webbrowser kan spelen. Nadeel is wel dat de site ook nog steeds Flash-games bevat. Je moet een speciale browserextensie downloaden om die spellen alsnog te kunnen spelen.

 


Tip: ook bij ons kan je terecht voor een verfijnde selectie online games!

Laatste reacties