Magazine

Webshop: Game Mania, nu eindelijk ook online

Voor gamefanaten is de geelgroene winkel al een kwart eeuw een vertrouwd adres. En sinds kort kan je ook online shoppen bij de grootste gameketen van de Benelux. We hebben het natuurlijk over Game Mania, de van oorsprong Belgische videogamewinkelketen die met 87 vestigingen in België en Nederland een vaste waarde is in de winkelstraat. Je kon bij Game Mania al een tijdje online bestellingen doen en die dan in de winkel afhalen. Maar vanaf nu is er dus een volwaardige webwinkel actief die de laatste topgames, consoles en accessoires desgewenst bij je aan huis levert. In tegenstelling tot veel andere online winkels verkoopt Game Mania zowel nieuw als tweedehands product.

 

Lang gewacht

 

Het is best opvallend dat Game Mania zo lang gewacht heeft met het lanceren van een webwinkel. Maar ook wel weer begrijpelijk: ze willen hun franchisenemers niet online voor de voeten lopen. Iets wat tot op zekere hoogte onvermijdelijk is. Dankzij de gelikte nieuwe webstek van Game Mania hoef je de deur immers niet meer uit om aan je spelgerief te geraken. Maar de online boot missen kan je je als winkelbedrijf anno 2017 niet meer permitteren. Bovendien: voor echte spelmaniakken zal niks kunnen tippen aan verlekkerd ronddolen in de fysieke winkel.

 

 

Voor- en nadelen

 

Online shoppen bij Game Mania heeft de nodige voordelen. Eerst en vooral hoef je je luie gamezetel niet meer uit. Daarnaast kan je aanstaande releases bekijken en die op voorhand bestellen. Ook vind je er trailers en het laatste gamenieuws. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het digitale winkelen. Zo moet je in de meeste gevallen verzendkosten betalen (€ 1,98 per bestelling) en moet je thuis blijven om de bestelling, geleverd door transportfirma DPD, in ontvangst te nemen. Maar online je order plaatsen en die dan in de winkel afhalen is ook nog steeds mogelijk. Zo heb je het beste van twee werelden.

 

Tweedehands artikelen

 

Bij Game Mania kan je ook terecht voor tweedehands waar. Klanten kunnen hun gebruikte producten immers opnieuw inleveren bij de winkel, in ruil voor een waardebon. De tweedehands games en spullen worden voortaan ook online aangeboden, al duurt de verzending dan wel langer, mogelijk omdat de artikelen dan eerst terug naar een centraal magazijn moeten worden verzonden.

 

www.gamemania.be

Laatste reacties