Magazine

Test je topografie-kennis online

Misschien had of heb je op school wel een enorme hekel aan aardrijkskunde, in het bijzonder topografie. Op internet kan een beetje wereldverkenning echter best leuk zijn, zeker wanneer je dat in Street View–  of gigapixel– stijl doet. En al helemaal als je er inspiratie voor je volgende vakantie mee vergaart. En topografie? Zelfs dat wordt leuk, want we maken er gewoon een spelletje van. Op onderstaande sites kan je spelenderwijs je kennis van landen en steden testen. Wat stiekem óók heel leerzaam is.

 

JeuxGeo België

 

Laten we het, om te beginnen, dicht bij huis houden. Hoe goed weet jij ’s lands provincies, arrondissementen en steden te lokaliseren? Probeer het uit op deze Franstalige site, waar de te raden plaatsnamen – waar mogelijk – tweetalig worden weergegeven.

 

 

Toporopa

 

Op Toporopa.eu vind je nog veel meer Europese breinbrekers. Test je topografische kennis van de landen, eurolanden, rivieren, bergketens, eilanden, monarchieën en zelfs vulkanen.

 

 

Topo Wereld

 

Van de makers van Toporopa: Topo Wereld. Benoem of lokaliseer werelddelen, landen, zeeën, oceanen, eilanden, woestijnen en nog veel meer.

 

 

Place the States

 

We maken een uitstapje naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. De staten zijn echter wel degelijk begrensd en het is aan jou om ze naar de juiste locaties te slepen. Valt nog niet mee. Hier vind je trouwens nog meer USA-spelletjes.

 

 

Traveler IQ Challenge

 

Hoe goed ken jij de wereld? Ga de uitdaging aan en duid binnen zo kort mogelijke tijd steden, plaatsen en landen aan. Eén spel omvat 12 levels van opbouwende moeilijkheidsgraad.

 


 

Statetris

 

Om te voorkomen dat je toch wat verveeld raakt, zoals tijdens de aardrijkskundeles, gooien we er tot slot nog een extra spelelement in: Tetris! Maar dan niet met blokjes, maar met staten en provincies. Statetris dus. Veel plezier!

 


Laatste reacties