Magazine

Mondmaskers kopen: waar kan je online terecht?

De strenge regels tegen het coronavirus worden weliswaar steeds verder versoepeld, je zal nog steeds een mondmasker moeten blijven dragen in bepaalde situaties: in het openbaar vervoer (reizigers vanaf twaalf jaar) en op de werkvloer wanneer anderhalve afstand houden niet mogelijk is. Voor drukke openbare plekken, zoals de supermarkt, wordt mond- en neusbescherming aanbevolen, maar niet verplicht. De maskers verlagen de verspreiding van aerosoldruppels die vrijkomen bij het praten, ademhalen, hoesten of niezen. Je kan mondmaskers zelf maken, maar ben je niet zo handig met naald en stof, dan koop je ze bijvoorbeeld online. We compileerden een lijstje van websites waarop je goede mondmaskers kan kopen, dat wil zeggen dat ze voldoende bescherming bieden door aan bepaalde eisen te voldoen. Het gaat hier niet om medische mondmaskers, maar om zogenaamde comfortmaskers, bedoeld voor personen die geen symptomen van besmetting vertonen en die zich in de openbare ruimte begeven.

 

24pharma.be
Deze online apotheek biedt herbruikbare en wasbare mondkapjes gemaakt van 100% katoen, verpakt per twee, samen voor 20 euro.

 

Podobrace.be
Podobrace is een webwinkel uitgebaat door therapeuten, gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. Je kan hier terecht voor 3-laags- en 5-laags-wegwerpmondmaskers, maximaal één dag te gebruiken.

 

Bol.com
De bekende webwinkel waar je bijna álles kan kopen, dus óók niet-medische mondmaskers – zowel wasbare als wegwerpexemplaren. Aangeboden door de partner-webwinkels, in diverse prijsklassen.

 

 

Zalando.be – dames en heren
Het mondmasker als mode-artikel. Stoffen mondkapjes in allerlei kleuren, patronen en designs, meest in 3-pack, vanaf ongeveer 12 euro.

 

Kaart Blanche
Kekke mondmaskers met een knipoog – wc-rollen of een huilende Kim Kardashian bijvoorbeeld. 10 procent van de opbrengst gaat naar het UZ Gent dat strijdt tegen het coronavirus.

 

 

Etsy
Kunnen jou handgemaakte maskers met bijzonder designs wel bekoren, dan moet je zeker eens gaan snuffelen op Etsy, dé online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten. Etsy heeft geen magazijnen: je koopt rechtstreeks bij de aanbieder van het product, zoals dat ook op online marktplaatsen als eBay het geval is. Door beoordelingen en commentaren van anderen krijg je een goede indruk van de kwaliteit van de verkoper.

 

Veritas.be
Bij Vertias koop je het stoffen, wasbare unisex-mondmasker Nora (90% polyamide, 10% elastaan), voor 8 euro. Er is ook een uitvoering voor kinderen (7 euro). Het duurdere masker Wolford (20 euro) is gemaakt van een dubbellaagse, hoogwaardige, ademende stof om gemakkelijk te ademen tijdens het dragen. De volledig waterafstotende afwerking biedt volledige bescherming. Daarnaast biedt Veritas gerei om zelf kapjes te maken, zoals filterdoeken en naaigaren.

 

HEMA
Koop hier je wegwerpmondmasker aan € 0,75 per stuk.

 

Farmaline.be
Van oorsprong Duitse online apotheek die sinds 2008 ook in België actief is. Hier kan je terecht voor basic maskers aan scherpe prijzen.

 

La vie est belge
Handgemaakte mondkapjes van polyester en katoen, herbruikbaar en machinewasbaar op 65 graden, met het logo van La vie est belge erop. Ze kosten 10 euro per stuk.

 

 

Newpharma.be
Belgische online apotheek met een aanbod van diverse herbruikbare en weg te werpen mondkapjes.

 

Smartphoto.be
Bij Smartphoto kan je zelfs je mondbedekking van een geheel persoonlijke touch voorzien. Ze bieden een herbruikbaar comfort-mondmasker, verkocht per set van vier (setprijs € 25), gemaakt van een tweelagig 100% polyester doek. Deze kan je voorzien van een cool design, met een patroon, grappige quote en eigen foto(‘s). Zo maak je van een medisch hulpmiddel een creatieve uitspatting!

 

 

Houd bij het bestellen rekening met een langere levertijd dan normaal. Mondmaskers kunnen om hygiënische en veiligheidsredenen niet geruild of geretourneerd worden.

 

Laatste reacties